среда, 16. септембар 2020.

FESTIVAL ODRŽIVOSTI U RIJEČKOM PARKU VLADIMIRA NAZORA


 

                U petak i subotu, 18. i 19. septembra 2020. godine u sklopu projekta Rijeka 2020 – Evropska prestonica kulture održaće se Festival održivosti, namenjen onima koji vole prirodu i teže ka jednostavnom i kvalitetnom životu, a u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka.

Prvoga dana, u petak, festival se od 18:30 sati održava u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, a u subotu od 10 do 19 sati u Parku Vladimira Nazora.

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti kroz radionice koje pružaju praktične predloge i znanja o tome kako postati nezavisan u različitim područjima svakodnevnog života.

Teme radionica su izgradnja prirodnim materijalima, prirodno gajenje, očuvanje biološke raznolikosti hrane čuvanjem i razmnožavanjem semena starih sorti.

Takođe, na festivalu će moći da se nauči kako da se napravi hleb, o gajenje i korišćenje samoniklog jestivog bilja, ponešto saznati o lekovitim svojstvima bilja, a biće reči i o kućnom kompostiranju.

Posetioci će moći da razmene saznanja i ideje u opuštanju u prirodnom okruženju, uz prijatnu etno i ambijentalnu muziku i ukusnu lokalnu hranu, a za decu je organizovan program "Igra u prirodi s prirodom", koji će voditi lokalna izviđačka jedinica Primorje. 

Нема коментара:

Постави коментар