понедељак, 14. септембар 2020.

Simone Piri i David Bruti na XV Međunarodnom festivalu rane muzike


U okviru XV izdanja Međunarodnog festivala rane muzike, koji će se održati u Beoradu i Novom Sadu od 14. do 30. Septembra, Italijanski institut za kulturu predstavlja dva muzičara Simonea Pirija i Davida Brutija.

Simone Piri (1994.) je 2012. diplomirao na katedri za violinu na Konzervatorijumu Luiza D’Anuncio u Peskari a specijalističke studije je završio 2016. na čuvenoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, usavršavajući se na baroknoj i klasičnoj violini kod profesora Nikolet Munen, Rejčel Podžer i Simon Standaha. Njegovu karijeru odlikuje intenzivna koncertna aktivnost gde nastupa kao solista i u kamernim sastavima a sarađivao je i sa brojnim domaćim i međunarodnim orkestrima. Nastupao je u najčuvenijim svetskim koncertnim salama kao što su Royal Albert Hall (London), Lincoln Centre (New York), New England Conservatory (Boston), Kölner Philarmonie (Keln), Thomaskirche (Lajpcig), Gulbenkian (Lisbon), Musica Antiqua Bruges (Belgija) i mnogim drugim.

David Bruti (1979.) je diplomirao na katedri za saksofon na Konzervatorijumu u Bordou u klasi profesora Žan-Mari Londea i Mari Bernadet Šarje dok je master studije iz kamerne muzike završio na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji u Imoli u klasi profesora Pjera Narčiza Mazija. Nakon izuzetno uspešne karijere kao saksofoniste, Bruti se 2012. zaljubljuje u renesansnu i baroknu muziku i počinje da uči barokni kornet sa maestrom Andreom Ingišanom sa kojim je i član muzičke grupe „I Cavalieri del Cornetto”. David Bruti ima bogatu koncertnu karijeru i nastupa u prestižnim evropskim i svetskim teatrima i koncertnim salama.

Za više informacija pogledajte OVDE.


PROGRAM:

Četvrtak 17. septembar, 20.00h, Crkva Sv. Petra u Beogradu
„ITALIJANSKA BARKOKNA EKSTRAVAGANCA”
New Trinity Baroque, Simone Piri

***

Subota 19. septembar, 20.00h, Crkva Sv. Petra u Beogradu
Antonio Kaldara: “MADDALENA AI PIEDI DI CHRISTO”

***

Nedelja 20. septembar, 20.00h, Kulturna stanuca Eđšeg, Novi Sad
Antonio Kaldara: “MADDALENA AI PIEDI DI CHRISTO”

***

Nedelja 27. septembar, 20.00h, Crkva Sv. Petra u Beogradu
MUSIKA XVII VEKA ZA DVA ILI VIŠE INSTRUMENATA
New Trinity Baroque, David Bruti

***

Utorak 29. septembra, 20.00h, Crkva Sv. Petra u Beogradu
MUZIKA MONTEVERDIJA I NJEGOVIH SAVREMENIKA
XV Belgrade Baroque Academy



Sreda 30. Septembar, 20.00h, Novi Sad
EVROPSKA MUZIKA XVII VEKA
New Trinity Baroque, David Bruti


XV Beogradska barokna akademija se održava od 14. do 29. septembra

 

Нема коментара:

Постави коментар