петак, 11. септембар 2020.

SUTRA POČINJE BITEF-PROLOG-RIMINI PROTOKOL I TEATAR VIDI U BITEF TEATRU

           


Od subote 12. do ponedeljka 14. septembra, u Bitef teatru i na Skveru Mire Trailović u Beogradu, pod sloganom Na ivici budućnosti, održaće se Bitef-Prolog. U toku tri dana, publika će moći da prisustvuje pozorišnim predstavama, stručnim i naučnim tribinama i raznovrsnom pratećem programu. 

 

Bitef-Prolog biće svečano otvoren performansom savremenog cirkusa Nula, u produkciji Cirkusfere na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović u subotu 12. septembra u 19 časova. 


 Ulaz je slobodan. 

 

U glavnom programu Prologa dogodiće se gostovanja dve pozorišne predstave. U koprodukciji čuvenog Rimini Protokola i minhenskog Kameršpilea, izvešće se Dolina Jeze, dok Teatar Vidi dolazi sa predstavom Biti Arijela F realizovane u koprodukciji sa kompanijom autora Simona Sena, vizuelnog umetnika iz Ženeve. Zbog velikog interesovanja publike, ali i smanjenog kapaciteta sale Bitef teatra kako bi se postigla fizička distanca između gledalaca, obe produkcije će imati po više izvođenja, predstave će se emitovati na ekranu na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović gde će biti organizovan prateći i drugi programi Bitefa. 





 Ulaznice za predstave Bitef-Prologa još uvek ima. Mogu se nabaviti pomoću sajta https://festival.bitef.rs/, ili rezervisati putem mejla blagajna@bitef.rs ili na broj telefona +381 69 899 24 00. Cena pojedinačne ulaznice za predstave Dolina jeze i Biti Arijela F je 2000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto. Ulaz na sva ostala dešavanja na Skveru Mire Trailović je besplatan. Program Bitef-Prologa može da se prati i na Jutjub kanalu Bitefa. 

 

Prvog dana Bitef-Prologa, na otvorenoj sceni Bitefa na Skveru Mire Trailović u 18 časova, će se održati promocija knjige Vere Konjović Čekajući Bitef, posvećene tradicionalnom programu Bitef na filmu. Nakon čega će pod vedrim nebom biti upriličeno svečano otvaranje performansom savremenog cirkusa NulaCirkusfere. Gospođa Konjović, će zajedno sa Ivanom Medenicom proglasiti Bitef-Prolog otvorenim, nakon čega sledi premijerno Izvođenje predstave Dolina Jeze u 20 časova u Bitef teatru. Snimak predstave će istovremeno biti emitovan na otvorenoj sceni Bitef teatra na Skveru Mire Trailović i ekskluzivno za publiku iz cele zemlje biti emitovan na RTS2. 




 

U okviru bogatog pratećeg programa, svi zainteresovani će moći da prisustvuju međunarodnoj tribini o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom Na ivici nove pozorišne sezonejoš jednom izdanju Filozofskog teatra u okviru koga će gostovati teoretičarka i aktivistkinja iz Ljubljane Svetlana Slapšak, razgovoru Ivana Medenice sa jednom od vodećih svetskih teatrološkinja Erikom Fišer Lihte na temu odnosa između živog i digitalnog pozorišta, kao i prezentaciji programa Polifonije.




             Bitef-Prolog će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, merenje temperature, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca. 





Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kabinet predsednika Vlade Republike Srbije, kao i Evropska delegacija u Srbiji, Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Gete Institut, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Francuski institut u Beogradu i Fond za otvoreno društvo.  Prijatelj i sponzor Bitefa je i ove godine I&F Grupa, u okviru koje posluje i McCann Beograd, kreativna agencija festivala. Partneri festivala su Erste Bank a. d. Novi Sad, dugogodišnji prijatelji festivala Coca-Cola Hellenic Srbija MTS, Alma Quattro, Opšta bolnica Bel MedicHalo Creative tim, Mezestoran Dvorište, klub Zaokret“,  Domaće kiflice,  Muffinstore, Marriot - Courtyard Belgrade City Centre i restoran Ruski Car. 

 

Нема коментара:

Постави коментар