уторак, 15. септембар 2020.

Tрибина „Београда за почетнике“ у ОНЛИНЕ & ПИКНИК епизоди ЈЕДАН ДАН У ЖИВОТУ ПРАБЕОГРАЂАНИНАТрибином „Један дан у животу Прабеограђанина“ Центар за културу Гроцка и Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала „Београд за почетнике“ у среду, 16. септембра у 18 часова започињу низ ПИКНИК-ТРИБИНА у Ранчићевој кући у оквиру манифестације „Дани европске баштине – Наслеђе и образовање“. 

Уместо у студију, догађај се прати двоструко уживо у сусрет публици, и то ПИКНИКОМ у башти Ранчићеве куће, као и ОНЛИНЕ на фб страни Центра за културу Гроцка.Гост Смиљане Попов домаћице трибине Београд за почетнике је Драган Јанковић Лепи, археолог, легендарни кустос Музеја града Београда на археолошком налазишту „Бело брдо“, који Винчу познаје као сопствени џеп.


Уз обиље архивског материјала и играно-документарну истраживачку епизоду, прошетаћемо кроз прву европску цивилизацију која је никла - баш у Винчи, и у свету се препознаје под називом „винчанска културa“. 

Како се придружити ПИКНИК & ОНЛИНЕ ТРИБИНИ:

  • ПИКНИК присуство је предвиђено у башти Ранчићеве куће, лепотице народног неимарства, заштићног културног добра од великог значаја за нашу земљу, уз поштовање актуелних мера заштите и броја посетилаца;
  • ОНЛИНЕ улаз на фб страни Центра за културу Гроцка је слободан, на следећем линку:
https://www.facebook.com/kulturagrocka/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDGG2Sih-6Ny0bAktl8N_PXiVu0vgrHslM-70sj3Uxj5gQmn6X6m4qheZq2ts4krYNufd9PFI5cUkvX 

СВИ посетиоци могу понети пикник-ћебад, лежаљке и своје излетничке асесоаре, да у башти традиционалне српске куће из 18. века уприличимо и доживимо пикник-диван о нашој монументалној прошлости.


СВЕ што сте желели да знате о винчанској култури, а нисте имали кога да питате.

 

Организатори: Центар за културу Гроцка и Смиљана Попов „Београд за почетнике“

Техничка платформа: OCOLO digital, студио за дигиталне технологије

 

Реализацију догађаја подржали су Министарство културе и информисања Републике СрбијеСекретаријат за привреду Града Београда и Градска општина Гроцка.

 

*Имајући у виду да су на снази мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, моле се сви посетиоци да се приликом уласка у простор баште Ранчићеве куће придржавају прописаних превентивних мера заштитејер су здравље и безбедност на првом месту.


Нема коментара:

Постави коментар