четвртак, 27. децембар 2018.

Premijera "Mapa izmišljene stvarnosti"

 
U Domu porodice Pavlović održana je 26. decembra premijera predstave "Mapa izmišljene stvarnosti", u režiji Slobodana Beštića, prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Publika je imala priliku da na sceni spomenika kulture iz 1882. godine vidi mlade glumce Hanu Beštić i Joakima Tasića, kao i eminentnu glumicu Dobrilu Bobu Stojnić i za klavirom pijanistkinju Olgu Petrović. 
 
 
  "U tišini ostrva na dalekom severu umetnik provodi poslednje godine svog nemirnog života. Prepliću se uspomene, likovi, snovi. U mašti stvara mape nove stvarnosti. Istinitije od realnosti kakvu je poznajemo. 
 
Njegovi likovi su gladni bliskosti i razumevanja. Povređuju jedni druge braneći svoj san o sreći. Zašto u nama nema dovoljno ljubavi i poverenja. Samo nam umetnik može približiti tajnu neizrečivog, piše Bergman u tišini ostrva na dalekom severu.", izjavio je reditelj  Slobodan Beštić.
 
 
Prva repriza predstave zakazana je za 28. decembar u Domu porodice Pavlović na adresi Gospodar Jevremova 39. 
 
Dom predstavlja spomenik kulture grada Beograda iz 1882. godine. 
 
Početkom dvehiljaditih, u suterenu Doma, otvoren je Kulturni centar sa stalnom izložbenom postavkom. 
 
 
Premijeru predstave podržali su Vinarija Jokić i Domaće kiflice.
 
 
Svoja mesta možete da rezervišete na broju telefona 0646410007 ili na Instagram nalogu koji je posvećen predstavi @mapaizmisljenestvarnosti. 

Нема коментара:

Постави коментар