четвртак, 12. новембар 2020.

Ana Ćurčin izdala prvi album primenjene muzike i priprema koncert

 


Grupa Ana & The Changes poziva vas na svoj jedini koncert ove godine, koji će se održati u Velikoj sali Doma omladine Beograda u petak 20. novembra. Bend će svirati pesme s oba studijska albuma uz poneko iznenađenje. Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja Milena Jančurić.


Pre nešto više od godinu dana, 4. oktobra, Ana & The Changes predstavili su u okviru Indirekt festivala album “Differences” i planirali brojne promotivne koncerte u regionu povodom toga. Jednu pandemiju kasnije, bend nije svirao nigde tokom 2020, ali Ana Ćurčin je bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa Milenom na nekoliko lepih događaja. Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom. 

Danilo Mijatović



Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album “Differences Live” sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana Ćurčin ovu specijalnu godinu za sve završava jednim specijalnom izdanjem: albumom “Scene” koji će od 10. novembra biti dostupan na svim digitalnim platformama. “Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih 7-8 godina, za pozorište, film, video igre, reklame… 

Specijalna gošća na koncertu je fantastična flautistkinja iz Novog Sada, Milena Jančurić, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena su za upravo objavljenu kompilaciju “Klavirsko nebo #3” napisale i izvele pesmu “Košuta”. 

Ana Ćurčin je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. Tokom svoje karijere objavila je dva studijska albuma – “Sketches Of Belonging” (2016) i “Differences” (2019, kao Ana & The Changes), kao i kolekciju demo snimaka “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015) i “Differences Live” (2020).


Ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Praktično od početaka svoje karijere Ana je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga “prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi “veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama, najčešće sa bendom Stray Dogg. Zato nije čudo da je svoj “live” album sa zadovoljstvom snimila prošle godine upravo u kući iz koje je “pošla u svet” kao oformljena autorka, niti što će Anin jedini nastup pred publikom ove godine biti 20. novembra baš u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 700 dinara.


Beogradska muzičarka Ana Ćurčin je godinama komponovala muziku za pozorište, film, video igre, reklame. Izbor muzičkih opusa predstavlja na svom prvom albumu primenjene muzike "Scene", koji je od danas dostupan na svim digitalnim striming platformama. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Na albumu "Scene" Ana peva na srpskom, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja. Zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave "Svedobro", "Kiri i Klodel" i "Ja često sanjam revoluciju", dokumentarne filmove "Zaveštanje" i "Las Distancias", video igru "Golfclub: Wasteland", serijal „Klavirsko nebo“, televizijske reklame, kao i kompozicije koje su nastale u sklopu saradnje sa Ansamblom „Kolo“.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu "Crvena ljubav" A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Najstarija pesma na "Scenama" nastala je 2013. godine i to je vinjeta "Dreams" - saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, "Košuta" koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za "Klavirsko nebo #3". Na albumu se nalaze i dva tradicionala, "Lastavice, lasto" - saradnja s Ansamblom „Kolo“ i prekrasna pesma "Oj, Savice" koju je Ana otpevala za dokumentarni film "Zaveštanje".

Retko se dešava da se umetnik potpuno "otkrije" pred svojom publikom, a "Scene" su upravo to - ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju. Pozivamo vas da nađete mesto za sebe i svoje snove u Aninim scenama.



agregat linkova: https://album.link/vSJGCNtXTxTQQ

bandcamp: https://anacurcin.bandcamp.com/album/scene
YT plejlista: https://www.youtube.com/playlist?list=PLK8eOOdYqN16WNVe0yY4ulEaez4at6O6B

https://open.spotify.com/album/6svjcDnKPz59JSHikPjajH?si=KVg537x_SMWqFiAhZa0ElQ
https://www.deezer.com/us/album/183556292
https://www.facebook.com/AnaCurcin

Нема коментара:

Постави коментар