петак, 23. октобар 2020.

Књига на Тргу- фестивал и на отвореном

 



Удружење професионалних издавача Србије позива вас на фестивал књиге на отвореном.

Будући да ове године због здравствене безбедности није било могуће реализовати Међународни београдски сајам књига, издавачи окупљени у Удружењу професионалних издавача Србије (УПИС) одлучили су да изађу у сусрет својим читаоцима и да изађу на Трг Републике у Београду дводневним фестивалом Књига на Тргу, у суботу и недељу, 24. и 25. октобра.

Манифестација Књига на Тргу настала је из тежње групације професионалних издавача да очувају непосредни контакт са својим читаоцима у форми фестивала књиге на отвореном. Књига на Тргу је манифестација која је намењена излагању издања нове и претходне продукције одређеног броја врхунских издавача који немају своје књижаре. Биће изложена нова издања као и она до којих је у књижарама тешко или немогуће доћи, тако да је ексклузивност овог наступа у видљивости „невидљивих“ издања. Читаоци који дођу учествоваће у откривању изузетних наслова!

За наступ на Тргу пријављено је двадесет пет профилисаних издавача који ће излагати на простору од скоро триста квадратних метара. Посетиоци ће на фестивалу књиге моћи да виде и уз специјалне фестивалске попусте од 30 до 70% и купе нове и новије књиге писаца српске и светске књижевности и хуманистике.

С обзиром на то да је препоручена повећана опрезност у затвореним просторима, организацијом фестивала књиге на отвореном простору Трга Републике, обезбеђени су најповољнији безбедни услови за контакт и боравак излагача и посетилаца.

Програми који окупљају већи број људи на једном месту и у дужем интервалу зато неће бити организовани. Али да би се ипак задржала фестивалска атмосфера, уз подршку медија, Удружење професионалних издавача Србије учиниће ову манифестацију видљивом и успешном у комуникацији с јавношћу Београда низом акција и након викенда на Тргу Републике.

Радно време фестивала Књига на Тргу је од десет до двадесет два часа оба дана.


Маске на лицакњиге у колица!

Нема коментара:

Постави коментар