четвртак, 15. октобар 2020.

Vikend sa ćaletom premijerno

 


Premijere novog filma Miroslava Momčilovića  („Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka”)  "Vikend sa ćaletom" biće održane u bioskopima od 29. oktobra. Naslovnu ulogu tumači Nenad Jezdić u tužnoj komediji o odnosu ocu i sinu. On je Kašika, sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka.

 Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. Obzirom na to da ga nije viđao pet godina jer je zbog "malih komplikacija" imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

"Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom, neretko i vrlo duhovitom i komičnom", izjavio je Jezdić novinarima danas okupljenim u Lisabon klubu.Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...

Osim Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama su - Bane Vidaković kao Bata Konj - najbolji Kašikin drugar, Miodrag Miki Krstović, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Bojković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović, dok je gost na filmu fudbaler Vujadin Savić.

Film "Vikend sa ćaletom" je podržan od strane Filmskog centra Srbije, a u ekipi su i producent Igor Turčinović, direktor fotografije Dalibor Tonković, scenograf Boris Deheljan, kostimograf Jelena Petrović i montažer Petar Jakonić.

 

Нема коментара:

Постави коментар