уторак, 26. мај 2020.

КОНКУРСИ ЗА ИЗЛАГАЊЕ У 2021. ГОДИНИ: ЛИКОВНА ГАЛЕРИЈА И ГАЛЕРИЈА ПОДРООМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАДА



Културни центар Београда расписује два конкурса и упућује јавни позив уметницима, уметничким групама, кустосима, историчарима уметности и теоретичарима да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности за излагачку 2021. годину.

Конкурс за излагање у Ликовној галерији Културног центра Београда за програм у 2021. години.
 
Ликовна галерија Културног центра Београда расписује конкурс за излагање у 2021. години и позива све заинтересоване ствараоце, ликовне и визуелне уметнике, историчаре и теоретичаре уметности да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Имајући у виду смањени број термина у излагачкој години Савет ће разматрати само оне предлоге који, поред несумњивог уметничког квалитета, не изискују додатна финансијска средства за презентацију, постпродукцију, транспорт и остале трошкове који превазилазе могућности планиране буџетом.

У складу са дугогодишњим излагачким програмом Ликовне галерије, Савет ће при избору материјала на конкурсу дати приоритет ауторима који су завршили уметничке студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству, и ауторима афирмисаним на домаћој и иностраној сцени савремене визуелне уметности.

Конкурс је отворен од уторка 26. маја 2020. године и траје до 30. јуна 2020., а резултати конкурса ће бити објављени у августу 2020. године.

О условима конкурса сазнајте овде

Конкурс за излагање у Галерији Подроом Културног центра Београда за програм у 2021. години

У фокусу изложбеног програма за 2021. годину, који ће бити одабран на конкурсу биће покретне слике: филмови уметника, видео, видео инсталације, анимације и мултимедијалне инсталације. Акценат ће као и до сада бити стављен на експерименталност приступа када је реч о презентацији рада(ова) и критичком промишљању савременог контекста и окружења, када је реч о садржају и процесу рада. 
 
Конкурс је отворен од уторка 26. маја 2020. године и траје до 30. јуна 2020., а резултати конкурса ће бити објављени у августу 2020. године.

О условима конкурса и фокусу изложбеног програма сазнајте овде.

Нема коментара:

Постави коментар