петак, 29. мај 2020.

Представа „Вечера будала“ на летњој сцени на Ташмајдану





Звездара театар учествује на манифестацији „Београдска летња сцена-Позориште на Ташмајдану“ са представом „Вечера будала“ по тексту Франсиса Вебера у режији Божидара Ђуровића, која ће бити изведена 11. и 12. јула у 21 сат. 

Улазнице за извођења на Ташмајдану сви заинтересовани ће моћи да купе од 1. јуна на благајни Звездара театра или онлајн, по цени од 500 динара. Места неће бити нумерисана. Такође, сви који су купили улазнице за представе Звездара театра које су отказане због пандемије коронавируса, моћи ће од 1. јуна да рефундирају новац на благајни позоришта. Радно време благајне биће радним данима од 11 до 18 часова. 

На летњој сцени на Ташмајдану, љубитељи театра поново ће моћи да уживају у представама београдских институционалних и других позоришта из Србије.

Представа „Вечера будала“ премијерно је изведена у Звездара театру 2008. године, а за ову представу и данас се тражи карта више. 

Глумачку екипу чине Милан Лане Гутовић, Бранислав Зеремски, Зоран Ћосић, Милан Томић,  Биљана Ђуровић, Нада Мацанковић и Бојан Жировић.

Вечера будала је добро скројена булеварска комедија забуне у којој постоје сви елементи савршене вечерње разбибриге. То је комедија о групи људи који једном недељно организују вечеру будала. Задатак је да свако доведе по једног кандидата који не зна због чега је позван, како би се на крају изабрао победник, будала вечери. 

 „Та прича сведочи о једном друштвеном слоју који је духовно опустошен, али материјално осигуран. Они не могу поднети живот без забаве. У овој чаробној причи испоставља се да је та „будала“ паметнија од свих њих. Комад има дивну идеју и необично је животан и разумљив. Бави се судбинама малих, обичних људи, а по мом осећању, њихове приче су заправо најлепше животне приче“, каже редитељ Божидар Ђуровић.

Нема коментара:

Постави коментар