среда, 11. мај 2016.

Književno veče Ane Ristović u Biblioteci na Voždovcu

Književno veče Ane Ristović u Biblioteci „Filip Višnjić“ na Voždovcu (ogranak Biblioteke grada Beograda, Vojvode Stepe 261) održaće se u sredu 11. maja s početkom u 18 časova.

Neposredan povodom za susret i razgovor sa Anom Ristović, jednom od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja, jeste novi knjiga ove pesnikinje Čistina koju je objavio Arhipelag.

Pesme u knjizi Čistina pretvaraju elemente neposredno dostupne urbane stvarnosti u poeziju. U pesmama Ane Ristović reč je o intenzivnom odnosu, o snažnoj potrebi da poezija bude glas iz svakodnevice i da, govoreći o stvarnosti, otkriva unutrašnje drame modernog čoveka.

Čistina stvarnost nije samo standardna svakodnevica. Ove pesme prepoznaju novu i praktično jednako prisutnu i uticajnu stvarnost u virtuelnim prostorima interneta i socijalnih mreža. Ana Ristović u knjizi Čistina govori uzbudljivo i promišljeno, neposredno i otkrivajuće.

Ali u pesmama u knjizi

Sa Anom Ristović razgovaraće Lidija Božić, novinarka RTS.

Književnom večeri Ane Ristović  nastavlja se ciklus književnih programa Biblioteke „Filip Višnjić“ pod nazivom „Otvori knjigu“, pokrenut sa željom da se čitaocima omogući susret sa uglednim piscima. Cilj ovog programa je povratak dijaloga u umetnički program biblioteke, tako što će književna dela biti predstavljana kroz razgovor sa autorima uz mogućnost neposredne komunikacije sa čitaocima.

Progam „Otvori knjigu“ Biblioteke „Filip Višnjić“ počinje otvaranjem novih knjiga pisaca Izdavačke kuće Arhipelag.


Pre Ane Ristović u ovom programu gostovali su pisci Arhipelaga Mileta Prodanović i Mladen Vuruna.

Нема коментара:

Постави коментар