уторак, 10. мај 2016.

Balkanski seks i grad - Čipka i čokolada




U ponedeljak 30. maja 2016. godine sa početkom u u 20:30 časova u prostoru Dečijeg kulturnog centra (DKC), Takovska broj 8. moći ćete da pogledate trideseto izvođenje predstave "Balkanski seks i grad - Čipka i čokolada”. 

Premijera ove predstave održana je u UK ''Vuk Karadžić'' u Beogradu 20. februara godine pred prepunim gledalištem. Predstava je odmah osvojila srca gledalaca, a do sada je odigrana 29 puta (svaki put pred prepunim salama) kako u Beogradu tako i u gradovima širom Srbije i regiona.

Predstava ''Čipka i čokolada'' nastala je po istoimenom romanu koji su napisali Danijela Božičković Radulović, Antileta Ana Živković i Stanko Holcer koji je ujedno i producent predstave. Režija je poverena Stanku Holceru uz stručnog konsultanta Franu Lasića.

 

Knjiga “Čipka i čokolada” je svetlost dana ugledala na sajmu knjiga u Beogradu 2015. godine. Neobična po formi i stilu pisanja knjiga je odmah našla svoj  put do mnogobrojnih čitalaca. Baš zbog tako velikog interesovanja javnosti autori su odlučili da publici knjigu predstave i u pozorišnom formatu.


Predstava je osmišljena kao jedna komična priča u kojoj jedna plavuša po imenu Čupka i jedna crnka po imenu Čarna, dve najbolje drugarice pričaju o svojim  životnim iskustvima. Uvek aktuelni muško-ženski problemi prikazani su na komičan način u ovom scensko-muzičkom performansu.

Radnja predstave je smeštena u TV šou pod nazivom ''Opušteno'', a sama ideja je izazvala odličnu interakciju sa publikom. Ovak komad na duhovit način obrađuje mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Glumci će na pozornici oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među parovima koja nemaju kraja. 


Američka serija ,,Sex i grad" osvojila je planetu baveći se baš ovakvim temama, a sada i Srbija ima nešto slično. Po uzoru na prijateljice iz Njujorka koje muke muče sa muškarcima i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje ''nerešive'' probleme, dok Mikan Kozomara igra zgodnog zavodnika. Čarna, koju tumači Milena Matić-Lasić je još uvek slobodna i traži čoveka svoga života a Čupka, čiju rolu preuzima Ana Sakić je srećno udata, majka troje dece. Njih dve vode potpuno drugačije živote, a ipak se savršeno razumeju i imaju slične probleme.


U predstavi glume: Ana Sakić - Čupka, Milena Lasić - Čarna, voditelj je Mikan Kozomara a specijalni gost je Frano Lasić. U muzičkom delu predstave učestvuje operska pevačica Gabrijela Ubović, a svaka predstava ima i gosta iznenađenja.


1 коментар: