среда, 11. мај 2016.

Braća (B)luzeri u Radoviću




Deluje da nevidljivi dolazak lepih dana, moja interesovanja izmešta ka mjuziklima i komedijama. Mjuzikl Braća (B)luzeri  izvodio se u sad već pokojnom Miksalištu. Bog da mu dušu prosti, oprosti im ne znaju šta rade...  Tako su sirota Braća (B)luzeri ostali bez prostora. Pravi, pravcati luzeri. Ali, deluju krajnje simpatično i nadasve veselo, te su se u „Malom pozorištu Radović“ sažalili i primili ih pod svoje skute. 


Da nisu pogrešili, dapače, dokazao je i njihov nastup 9. maja pred prepunom salom, koja se, delovalo je, dobro zabavljala. Da se ne lažemo I ja sam. No, ne radi se ovde samo o zabaljačkom poslu, naprotiv. Ovo je limunada sa dosta žestine!

 

Komad je prilagođen Srbiji i vrlo društveno angažovan. Govori o životu umetnika sad i ovde. Režiju ovog projekta potpisuje glumac Ivan Jevtović, a svima onima koji dođu poručuje, da osim što će se dobro zabavljati, da će se možda i pomalo zamisliti. Nad našom ovozemaljskom sudbinom Defiluju tako scenom komunalci koji liče na kriminalce, prevrtljivi političari i osioni menadžeri, strogo obezbeđenje, ali i razigrane cicojke i jedna energična vlasnica SUR „Bosiljka“ upečatljivih vokalnih sposobnosti.   


A kolo vode, dva momka u crnim odelima i istim takvim naočarima (samo su im košulje i čarape bele!). Između numera domaćih (Leo Martin, Partibrejkersi, Kud Idijoti, Josipa Lisac i Disciplina kičme) i svetskih- džez, bluz i rok hitova, promakne i neka packa na račun života koji živimo u najboljem svetu od svih mogućuh. Jer, ta raspevana i razdragana družina prikuplja novac da pomogne svom kolegi, glumcu, Nemanji Dragutinoviću, da preživi u zemlji Srbiji i prehrani mnogobrojnu porodicu. Zvuči poznato, zar ne?


Pronalazeći inspiraciju u kultnom američkom filmu iz 1980. godine, ovaj komad je teleportovan u naše podneblje u sadašnji trenutak, a od septembra će se izvoditi – ovaj put na Večernjoj sceni „Radović“. Premijera je održana u okviru Beogradskog letnjeg festivala 29. juna 2015. godine u Miksalištu.


Braća (B)luzeri su poslednja brana nadolazećem primitivizmu i bahatosti. Oni muzikom i plesom otvaraju sva vrata, preobraćaju zabludele i pružaju nadu posustalima. Braća Džidži (Ivan Jevtović) i Elvis (Ivan Mihailović) pored mnogobrojnih prepreka - od eksplozija, preko opasnih žena, do susreta sa policijom, ponovo okupljaju svoj bend i pokreću kulturnu revoluciju.  


Na sceni, gde  je ceo asambal delovao poletno, a opet švajcarski uigrano, pored glavnih protagonista, posebno su se istakli Dušica Novaković u ulozi Arete (Bosiljke) i Arsenije Tubic koji je tumačio Lakija. Treba ljudi i igrati i pevati i glumiti i sve to sa osmehom na licu! Bravo, majstori!


Kakogod bilo, uspeli smo da se lepo zabavimo, ali da ne zaboravimo gde živimo. Lek je uvek gorak, ali se sa čokoladom lakše proguta!


Čini mi se da je tu bilo i pomalo improvizacije, izliva vrcavog duha, pa su i sami izvođači bili zatečeni gestovima svojih kolega. Prijatno, naravno!


Nakon predtave u hou pozorišta upriličeno je druženje sa glumcima, uz muziku, naravno! 

Deo iz predstave možete pogledati ovde.


#bluzeri #bracabluzeri #pozoristeduskoradovic #beograd #srbija #pozoriste #predstava #mjuzikl #bluz


„Braća Bluzeri“, mjuzikl
režija Ivan Jevtović,
Tekst: Katarina Borisavljević
Aranžer muzike: Uroš Ranković
Kostimograf i scenograf: Sandra Jevtović - Bugarin
Koreograf: Tamara Antonijević – Spasić
Organizator: Anja Ninković


ULOGE

Džidži – Ivan Jevtović
Elvis – Ivan Mihailović
Areta (Bosiljka) – Dušica Novaković
Miroljub (upravnik pozorišta) – Duško Radović
Aleksa (obezbeđenje) – Ammar Mešić
Boki – Anđelko Beroš
Laki – Arsenije Tubić
Deki – Petar Kokinović (Saša Simović)
Aleksandra  - Milica Petrović
Tanja - Jelena Puzić

BEND (B)LUZERI

Miloš Grozdanovski
Petar Bogosavljević
Arsenije Tubić
Uroš Ranković
Mihajilo Bogosavljevic
Maja Hajduković(Maks Kočetov)
Dragan Ristevski


Нема коментара:

Постави коментар