субота, 14. мај 2016.

Волков театар опет у Београдском драмском позоришту!



Сарадња са Волков театром - Руским државним академским драмским позориштем из Јарославља наставља се и овог пролећа – 15. и 16. маја на Сцени “Раде Марковић” извешће две представе настале по комадима Антона Павловича Чехова: “Иванова” у режији Валентина Тепљакова, Валерија Кирилова и Евгенија Марчелија, те “Две комедије о љубави” (“Медвед” и “Просидба”), у режији Валерија Кирилова.

То су рани Чеховљеви комади – „Иванов“ је његова прва изведена целовечерња драма из 1887. године, а комичне једночинке „Медвед“ и „Просидба“ написане су годину дана касније и обично се играју заједно. Популарност веселих Чеховљевих скаски – у Волков театру повезаних у представу под називом „Две комедије о љубави“ доказује и чињеница да се овај пројекат игра већ 12 година, од 2004. „Иванов“, са друге стране, је њихова нова продукција, премијерно приказана децембра прошле године.

Подсећамо Вас да је протокол о уметничкој сарадњи између наше две куће потписан маја месеца прошле године, када је Волков театар гостовао са представом „Месец дана на селу“ Ивана Тургењева, у режији Јевгенија Марчелија. Премијера Набоковљевог “Позива на погубљење”, у режији Бобана Скерлића, продукција БДП-а, изведена је на 16. Међународном Волков фестивалу у Јарослављу, септембра 2015. године.


A.P.Čehov: IVANOV .................................................................. 15. maj Velika scena u 20h
A.P.Čehov: DVE KOMEDIJE O LJUBAVI ... .............................. 16. maj Velika scena u 20h
LAST MINUTE POPUST 50% za online rezervacije - cena karte 350 din

Улазнице су у продаји и можете их резервистати ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар