петак, 13. мај 2016.

Galerija RTS: Otvorena izlozba „Rok muzej uživo“




U Galeriji RTS-a u Takovskoj 10, u četvrtak, 12 maja otvorena je izložba „Rok muzej uživo“ u organizaciji Instituta za savremenu muziku i RTS-a. 

U prisustvu velikog broja muzičara, kompozitora, autora i ljubitelja roka u Srbiji izložbu je svečano otvorio Zoran Kostić Cane, frontmen grupe „Partibrejkers“, a prisutnima su se obratili Borislav Miljković, kreativni direktor RTS-a i Miroslav Cvetković u ime Instituta za savremenu muziku.


Premijerno je izloženo više grupa autentičnih eksponata kao što su muzički instrumenti i oprema, scenska odeća i obuća, kolekcije fotografija aktera, omoti ploča, knjige i časopisi koji tretiraju rok kulturu.

 
O značaju ovog muzeja, naš poznati rok kritičar Petar Janjatović  kaže:

„Kako je Beograd poslednjih godina postao vrlo zanimljiv brojnim mladima iz celog sveta čini se da je stara ideja o otvaranju rok muzeja ponovo više nego akuelna.“, i dodaje: „Tokom tih 55 godina u Srbiji je stvorena bogata, raznovrsna i uticajna scena. Temelji su odavno iskopani, zidovi šareno obojeni, a sobe pune muzike. Vreme je da na pravi način ta scena dobije i krov“



Izložba „Rok muzej uživo“ je jedna od nekoliko izložbi koju je RTS pripremio za Noć muzeja 21. maja, a te večeri od 19 časova ispred Takovske 10 i od 21 čas u Radio Beogradu u organizaciji popularne Dvestadvojke održaće se i mini-koncert poznatih i rok zvezda u usponu.


Posetioci Galerije RTS-a mogu da pogledaju izložbu svakog dana od 9 do 20 časova, do 23. maja.

Нема коментара:

Постави коментар