среда, 4. мај 2016.

INTERNACIONALNI BEOGRADSKI PEVAČI NA HUMANITARNOM KONCERTU U KANADSKOJ AMBASADI 25. MAJA- SAKUPLJENA SREDSTVA IDU ZA POMOĆ DECI U ZVEČANSKOJ



                                     
                COME, GENTLE SPRING  /Dođi, drago proleće/
                                                       

25. maja  sa početkom u 19 časova




 Kulturnik pored toga što se bavi kulturom i njenom popularizacijom, sa ponosom podržava i humanitarne akcije. Jednu takvu realizuje hor International Belgrade Singers, 25. maja ove godine. Naime toga dana oni će održati u Kanadskoj ambasadi u Beogradu, Kneza Miloša 75, humanitarni koncert. Sredstva idu za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj. 

             Amaterski mešoviti hor The International Belgrade Singers, je neprofitna organizacija osnovana decembra 2012-te godine. Održavanjem koncerata prikupljaju sredstva za lokalne socijalne ustanove. Probe se održavaju u Beogradu pod pokroviteljstvom  Kanadske ambasade, čije prostorije koristi za probe. Pevači su različitih nacionalnosti, dolaze iz 16 zemalja i pevaju na nekoliko jezika.Broj članova varira 30 do 50 ljudi. Program je raznovrstan. Muzika je klasična i savremena i odražava kulturnu različitost pevača. 

              
Inicijativu za osnivanje ovog sastava dala je članica kanadskog diplomatskog kora Betty Ann German koja je i rukovodila horom. Pored svojih redovnih profesionalnih aktivnosti, ona je svim  ambasadama u Beogradu poslala dopis kojim je pozvala diplomate da svoje slobodno vreme oplemene pevanjem u horu. Pismo je upućeno i stranim državljanima koji rade u međunarodnim  ili  nekim drugim organizacijama. Sa onima koji su se odazvali i još nekolicinom naših ljudi-pevača, napravljen je ovakav satav.
              
              Glavna zamisao bila je da se prilikom nastupa na raznim koncertima po Srbiji prikupe  novčana sredstva koja bi bila upotrebljena isključivo u dobrotvorne svrhe.

             Hor IBS / The International Belgrade Singers/ imao je brojne nastupe u različitim salama u Beogradu i nekim drugim mestima u Srbiji. Svaki koncert je posebno bio planiran i sredstva su namenski utrošena. Upućena su većinom  organizacijama koja se bave decom.


                U maju mesecu 2015. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u  Beogradu održan je koncert pod nazivom  "Nezaboravni" /Unforgetables/. Sav prihod od koncerta prosledjen je Osnovnoj školi "dr Dragan Hercog" za pomoć deci  na bolničkom lečenju. Za osnivača i dirigenta hora Betty Ann German bio je to  završni koncert. Tom prilikom ona se oprostila od hora  jer je otišla u novu diplomatsku misiju van Beograda.

            U drugoj polovini 2015-te Hor je nastavio sa radom. Vodile su ga  naizmenično dve njegove članice. Rebecca Brink, Amerikanka i naša Jasna Hadžić.

             Uspešno  je ostvaren božični koncert koji je održan u Kanadskoj ambasadi.

           Danas, hor  vodi Rebecca Brink, profesor u Internacionalnoj školi umetnosti u Beogradu.  Ciljevi pevanja ostaju isti. Javni nastupi na koncertima i prikupljanje sredstava za pomoć organizacijama koje se bave napuštenom ili hendikepiranom decom.



                     Program
 
 Sons of  Art
 If Love`s a sweet passion
  Ecco la primavera
   Bonjours mon coeur
Come, Gentle Spring
  Die Nachtigall
Turn! Turn! Turn!
  What a Wonderful World
 Blue Skies
 Here Comes the Sun
The Sound of Music
Seasons of Love



 Cene ulaznica su 800,oo dinara za odrasle i 400,oo dinara za decu.
 Mogu se rezervisati na E-mail adresi    bogdanka.prodanovic@gmail.com
 a kupiti u vreme proba do ponedeljka 23. Maja.
 


Delić sa ranije održanog koncerta na Kolarčevom univerzitetu možete pogledati ovde

 Uživajte u muzici i budite humanitarni!


Нема коментара:

Постави коментар