понедељак, 4. октобар 2021.

XV Beogradski festival poezije i knjige TRGNI SE! POEZIJA!

 


Treći Trg i Srebrno drvo pozivaju vas na XV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ koji će biti održan od 7. do 10. oktobra 2021. godine u Beogradu pod sloganom „Srce moje, neko kuca“ po stihu pesnika Milutina Petrovića (1941-2020), kome će biti priređen omaž povodom 80 godina od rođenja. 
Na festivalu će učestvovati preko 40 pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od 15 zemalja.

 

Svečano otvaranje festivala je 7. oktobra u Narodnoj biblioteci Srbije od 18 sati.

 

Više o programu svečanog otvaranja, kao i ostalih festivalskih dana, možete pronaći na Facebook eventovima u Narodnoj bilblioteci Srbije kao i u Kulturnom centru GRAD:


shorturl.at/gtzEZ

shorturl.at/besFM

shorturl.at/csBPT
shorturl.at/aoAS6
shorturl.at/zINP5

Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ osnovan je 2007. godine u cilju afirmacije savremene poezije u Srbiji i približavanja poezije najširoj publici.

 

Festivаl se zаlаže zа promovisаnje nаjviših umetničkih vrednosti, mlаdih umetnikа, interesovаnjа zа kulturu drugih, humаnog odnosа premа čoveku i grаdu, slobodu misli, govorа i umetničkog izrаžаvаnjа, inkluziju osetljivih društvenih grupa.

 

Na festivalu je do sada učestvovalo više od 350 uglednih pesnika i prozaista iz preko 25 zemalja Evrope i sveta.

 

Programe festivala svake godine poseti nekoliko hiljada građana i građanki Beograda i Srbije, a preko društvenih mreža i elektronskih medija nekoliko desetina hiljada.

 

Festival Trgni se! Poezija! nagrađen je priznanjem Zvezde Beograda (2012, 2016) za najbolji projekat u kulturi i dobitnik je prestižne EFFE label (Europe for Festivals – Festivals Europe, 2017–2018) za značajan evropski festival.

 


Нема коментара:

Постави коментар