петак, 22. октобар 2021.

Performans “The edges of Silence / Ivice tišine” Bioskopu Balkan



U utorak, 26. oktobra u 20 časova u Bioskopu Balkan, biće izveden interdisciplinarni performans ““The edges of Silence / Ivice tišine”. Ovaj performans predstavlja saradnju i interakciju umetnika različitih disciplina. Improvizacijom će pokrenuti razgovor između medija - ispreplićući instinktivni pokret, elektronsku i akustičnu muziku sa video i vizuelnom umetnošću. Performans nije prethodno uvežbavan, uz nadu da će na ovaj način postići nešto jedinstveno i spontano.

 


Na ovom performansu nastupiće 10 umetnika. Video segment programa će izvesti Paulina Marrón i Aleksandar Lazar, uz Tanju Ličinu koja će slikati uživo. Za pokret je zadužena Olga Uzikaeva, a u zvučnom segmentu programa nastupiće WTNS (elektronika i glas), Anamarija Ilić (čelo), Vukan Potežica (kontrabas), Kristijan Đorđević (saksofon), Todor Rosić (perkusije) i Ivan Biro (inženjer zvuka).

 


Koordinatorka performansa je umetnica iz Rusije, Olga Uzikaeva. Svoje formalno obrazovanje započela je u baletskoj školi, a klasičnim plesom i baletom bavi se do 2014. kada razvija zanimanje za savremeni ples i performans. Od tada je pohađala veliki broj radionica za profesionalne plesače, sa renomiranim svetskim koreografima. Od septembra 2018. živi u Srbiji, gde je prvi put boravila od 2011. do 2013. godine. Olga Uzikaeva u Srbiji istražuje savremenu nezavisnu umetničku scenu, a u svojoj umetničkoj praksi zainteresovana je za interakciju između zvuka – muzike, buke, izgovorene reči – i pokreta, uz upotrebu instant komponovanja i improvizacijskih sredstava.

 


Kreativnu i tehničku podršku performansu “The edges of Silence / Ivice tišine” čine Bioskop Balkan, Fondacija Saša Marčeta, Kvaka 22 i TWV’9. 

Нема коментара:

Постави коментар