уторак, 8. јун 2021.

Премијера нове представе Чудна шума у Позоришту лутака „Пинокио“


Чудна шума
је луткарско- жонглерска представа, са јаким печатом визуелног позоришта.  Тема је однос према природи.  Mиша и Боле су два несташна дечака. Они се занесени игром изгубе у шуми, и мало огладне. Поједу грицкалице и баце папириће у шуму. Шумски патуљци Шумко, Коренко и Јасенко не воле да им неко баца ђубре по шуми па се се наљуте и не дају дечацима да изађу из шуме. Патуљци задају дечацима разне задатке које морају да реше, да би их пустили да се врате кући. Да ли ће се вратити исти или ће мало другачије мислити о природи, видећемо.

Ивана Кораксић је ауторка која негује еклектични приступ позоришту у коме мири циркус, луткарство, покрет и драмско позориште.        

 

 


 

 

Реч редитеља:

 

Има једна чудна шума. Она има свој живот, душу и патуљке који се брину о њој. У тој шуми постоји и једна запрљана река, пуна пластичних флаша и ђубрета. А шума и река имају нешто важно да нам кажу, ако желимо да слушамо. Све што дамо, све ће да нам се врати. Било то ђубре или брига о природи. На нама је да изаберемо.



 

„ЧУДНА ШУМА“

Ауторски пројекат Иване Кораксић

 

Позориште лутака „Пинокио“ ће у четвртак 10. јуна у 20 часова одржати премијеру представе ЧУДНА ШУМА. Реприза ће се одржати у суботу, 12. јуна у 12:00 часова. 

 

Режија: Ивана Кораксић

Дизајн и израда сценографије и лутака: Зорана Милошаковић-Тасић

Музика: Игор Андрић

Дизајн костима: Ивана Кораксић

 Израда костима: Весна Балаћ

Асистент израде сценографије и лутака : Марија Покрајац

 


Улоге:

 

Миша – Војислав Шантић

Боле – Ренато Ивић

Јасенко, Река – Ивана Тодоровић

Шумко, Пуж – Јован Поповић

Коренко, Дрво – Драгана Васић



Нема коментара:

Постави коментар