среда, 3. новембар 2021.

XII MikroFAF - Limbo Edition

 



🌀 XII MikroFAF, pod nazivom Limbo Edition, održaće se od 12. do 14. novembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu (Kosovska 11).
⭕ Fokus ovogodišnjeg izdanja festivala je na filmovima koji se bave odgovorima na pitanja o kreativnom procesu umetnika dok je u limbu – emotivnom, umetničkom, telesnom, socijalnom, duševnom, globalnom. Kako je to kad delimo vreme na pre i posle 2020, kad nešto što je nekad bilo normalno sad zovemo offline aktivnostima? Da li je možda limb zapravo zlatna sredina, balans, nedefinisano stanje u kome može da se živi i kreira srećno? Ili ipak predstavlja noćnu moru iz koje umetnik ne može da se probudi, a svestan je da sanja?
⭕ Čak 68 filmova od jednog do 15 minuta, poteklih od dece do autora koji gaze osmu deceniju, nastalih sa budžetom od nula novčanih jedinica do pozamašnih finansijskih ulaganja – naći će se u takmičarskim selekcijama. U revijalnom programu posvećenom mladim stvaraocima iz različitih delova Srbije, sa kojima Satibara i MikroFAF rade na inkluziji i decentralizaciji kulture kroz Inkluzivni kinoklub Moj krupni plan, biće prikazano osam filmova koje su mladi učesnici edukativnih programa snimili tokom 2021. godine.
⭕ Ovogodišnji žiri koji čine filmski umetnici Staša Tomić, Aron Sekelj, Nikola Stojanović i Nađa Petrović dodeliće nagrade (Mikropolise) i priznanja u kategorijama Nezavisni film, Uradi-sam film i Limb.
Juniorski žiri u sastavu Aleksandar Gubaš, Jelena Novaković i Mileva Lekić, u svojoj tradicionalnoj slobodnoj formi nagrađivanja, skrenuće pažnju na odabrane autore ispod 19 godina.
⭕ Filmovi koji će biti prikazivani tokom tri dana festivala potiču iz našeg regiona i drugih evropskih zemalja, Azije, SAD, Meksika i Južne Amerike; žanrovski su veoma različiti; najmlađi autor ima devet godina a najstariji 77 – i svaki film će dobiti svoje mesto na platnu i svoju publiku.
12. MikoFAF organizuje Satibara iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
ULAZ JE BESPLATAN

🌀 Više informacija o programu na www.satibara.com

Нема коментара:

Постави коментар