уторак, 23. новембар 2021.

261. PREMIJERE OMLADINSKOG POZORIŠTA DADOV-Predstava: BOMBONA




U Domu omladine u Beogradu u Velikoj sali održaće se  261. premijera  Omladinskog pozorišta DADOV sa predstavom “Bombona”. Premijera će biti održana  u četvrtak, 25. novembra od 19 časova. Predstava je urađena povodom obeležavanja Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 Tekst predstave je delo Filipa Grujića, pisca mlađe generacije a režiju predstave potpisuje Marko Čeleb , reditelj i urednik programa u DADOV-u. Kostime za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, scenografiju Saško Krstev , muziku Bojan Jeremić a koreografiju Milan Gromilić .

 Predstava „Bombona“ tretira, i iz različitih uglova sagledava, problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije na njegovu pojavu. Cilj predstave je da mladima, kroz njihov jezik i kroz razumevanje generacijskog problema, pokažemo da anksioznost, melanholiju, depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Želimo da ih ohrabrimo da mogu da se povere svojim bližnjima, da je nekad u redu da se osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, da ne moraju da budu izuzetni niti nasmejani u svakom trenutku njihovog života.

 Igraju: Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosija Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.


U skladu sa značajem obeležavanja 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama gosti na premijeri  biće Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, zaštitnik građana mr Zoran Pašalić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković,   predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predstavnik Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu Beograda.

Predstava „Bombona“ urađena je pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Gradskog sekretarijata za kulturu.

 

Premijera će biti održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama..



Нема коментара:

Постави коментар