понедељак, 1. новембар 2021.

III Smotra hrvatskog flma u Beogradu

 

Od 1. do 4. novembra 2021, u Sali ,,Makavejev“ JK, u Uzun Mirkovovoj 1, biće upriličena III Smotra hrvatskog flma u Beogradu. Stipe Ercegović, direktor Zajednice Hrvata Beograda ,,Tin Ujević“, umetnički je direktor Smotre hrvatskog filma u Beogradu, dok je dr Ivana Kronja koselektorka i koordinatorka ove smotre.

 

U ponedeljak, 1. novembra, nakon filmskog programa od 18 časova, sa početkom u 19 i 30, biće održan omaž istaknutom majstoru filmske montaže, Andriji Zafranoviću. Od 20 časova na programu je film: „Večernja zvona“ (1986) u režiji Lordan Zafranović.

 

U utorak, 2. novembra, nakon filmskog programa od 18 i 19 časova, održaće se svečano otvaranje III Smotre hrvatskog filma u Beogradu i Srbiji, koju će otvoriti g. ambasador Republike Hrvatske u Srbiji H. Biščević. U nastavku programa sledi film: „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ (2020) u režiji Milana Trenca i sa Radetom Šerbedžijom i istaknutoj ulozi.

 

U sredu, 3. novembra, bogat filmski program počinje od 18 časova, a od 20 i 30 časova je projekcija filma: „Mare“ (2020) u režiji Andree Štaka.

 

U četvrtak, 4. novembra, nakon filmskog programa od 18 i 19 časova, sledi Svečano zatvaranje  III Smotre hrvatskog filma u Beogradu i Srbiji, i od 20 časova film: „Plavi cvijet“ (2021) u režiji Zrinka Ogreste. Nakon filma je koktel zatvaranja.

 

Нема коментара:

Постави коментар