петак, 3. март 2023.

51. FEST- Treći svetski rat


Film reditelja Homana Sejdija prati nadničara ibeskućnika Šakiba koji nikada nije preboleo gubitak supruge i sina u zemljotresu. On je čovek sa margina koji se pomirio sa svojim statusom u društvu.Tokom nekoliko godina razvio je vezu sa gluvonemom ženom Ladan. 

Kada gradilište na kojem radi postane scenografija filma o zverstvima koje je počinio Hitler tokom Drugog svetskog rata, on dobija ulogu, kuću i šansu da bude neko. Film počinje kao socijalna drama, razvija se u ljubavnu priču da bi kolminirao u formi horora.
Kako će se snaći u novoj ulozi, šta dobiti a šta morati da žrtvuje?

Koliko će se pri svemu tome menjati?Homan Sejedi (1980) je plodan reditelj, scenarista, montažer i glumac iranske kinematografije i pozorišta. Poznat je filmski glumac u iranskoj filmskoj i TV industriji, koji je igrao u 44 igrana i TV filma i serije, uključujući i Wednesday Firework (2006) Asgara Farhadija. Vodi jednu od najprestižnijih filmskih škola u Iranu, predaje filmsku glumu i uveo je mnoge mlade glumce u iransku kinematografiju. Snimio je nekoliko kratkih filmova pre nego što je režirao debitantski igrani film Afrika (2011), a za svoje filmove je dobio brojne nacionalne i međunarodne nagrade.


Нема коментара:

Постави коментар