понедељак, 18. јул 2016.

Додељене награде IV Бољшој фестивала класичне музике




Немања Радуловић и Double Sense одушевили публику

Феноменалним концертом нашег супер стара на виолини Немање Радуловића са ансамблом Double Sense, синоћ је на Мећавнику завршен музички фестивал „Бољшој“, који се четврту годину заредом одржава уз подршку компаније Гаспром њефт. Немања и његови пријатељи музичари из Србије и Француске који чине Double Sense, пред дупке испуњеном салом Мећавника, близу два сата одушевљавали су публику виртуозношћу и неуобичајеним аранжманима класичних композиција.


  Пре овог концерта, проглашени су добитници златне, сребрне и бронзане матриошке за које  се у две старосне категорије, од 13 до 17 и од 18 до 25, надметало 62 млада талента из Србије, Републике Српске и Русије. Жири који су чинили пијаниста Јуриј Розум, декан Факултета музичке уметности из Београда, Љиљана Несторовска и професор Зоран Комадина, као најбоље прогласили су:


У категорији од 13 до 17 добитница златне матриошке је виолинисткиња Александра Латиновић, музичка школа „Петар Стојановић“, Уб; сребрна је припала пијансткињи Галини Николин, м.ш. „Јосип Славенски“ из Београда; бронзана је додељена пијанисткињи Екатерини Маслова, „Children’s Art School P.I.Tchaikovsky, Noyabrsk.


 У категорији од 18 до 25 златна матриошка припала је Милосаву Бојичићу, хармоника, са Државни Универзитет музике и културе, Белгород, сребро Јани Момировић, соло певање, са Праjнер консерваториjума, Беч, док је бронза додељена Мини Марчетић, флаута, Факултет музичке уметности из Београда.


 У периоду од 15. до 17. јула, на Мећавнику, публика је уживала у виртуозном извођењу звезда класичне музике. Фестивал је отворен концертом симфонијског оркестра „Бољшој“, под диригентском палицом Србољуба Динића, шефа Опере у Мексико Ситију, након чега се публици представио прослављени тенор Зоран Тодоровић. Другог дана концерте су одржали народни уметник Русије, чувени пијаниста Јуриј Розум и млада звезда из Јерменије, победник музичког такмичења „П.И. Чајковски“, виолончелиста Нарек Хакназарјан. Последње фестивалске вечери, концерт је одржао виолиниста Немања Радуловић, са ансамблом Дабл Сенс.

Новина четвртог „Бољшој“ фестивала је одржавање јединствених мајсторских радионица за младе музичаре, које су одржали Немања Радуловић, Зоран Тодоровић, Нарек Хакназарајан и Јуриј Розум.

Нема коментара:

Постави коментар