четвртак, 28. јул 2016.

ZATVARANJE 25. BELEF-a



 

Juče je u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja održana poslednja konferencija za novinare povodom završetka jubilarnog 25. Beogradskog letnjeg festivala. Do kraja je ostalo još dva dana, a publika je sinoć imala prilike da uživa u jednoj pozorišnoj predstavi- interaktivnoj monodrama Život je loto, a ulaz je bio besplatan.


Poslednja dva dana rezervisana su za dva koncerta – u  četvrtak će na istom mestu od 21h nastupiti italijanski orkestar Moreska Nova, dok će na svečanom zatvaranju biti priređen spektakularni nastup ruskog ansambla Berjoska u Sava centru.


Vladan Vukosavljević, gradski sekretar za kulturu, sumirao je utiske ovogodišnjeg Belefa i istakao da je vrlo zadovoljan rezultatima koji su postignuti sa ograničenim budžetom i vremenom za pripremu. Posebno je pohvalio program koji je činilo 20 koncerata, 6 predstava, 2 vizuelna programa i jedna modna revija, i zaključio da je uspešno pronađen recept za program sa popularnim sadržajem, ali obogaćen kvalitetom. O uspešnosti takvog koncepta govori i brojka od 17500 zadovoljnih posetilaca, a očekivanja su da će do kraja festivala broj posetilaca premašiti 20 hiljada.

Dana Džudović Gak, članica odbora festivala, rekla je da je bio izazov oformiti program za svega dvadesetak dana, ali da je zadovoljna njegovom raznovrsnošću.

Milan Lazović, direktor CEBEF-a, takođe je pohvalio program i istakao da je postignuta prava mera između prijemčivosti i kvaliteta, i da je zadovoljan što se nije podleglo lošem ukusu i jeftinoj zabavi.
Ansambl Moreska Nova razgalio je okupljene izvedbom dve pesme kojima su najavili svoj sutrašnji nastup. Predstavnik ansambla preneo je svoje oduševljenje zbog nastupa na ovom festivalu, kao i zbog prijateljstva i gostoprimstva na koje su uvek nailazili tokom gostovanja u Srbiji.


Нема коментара:

Постави коментар