среда, 4. август 2021.

БЕЛЕФ – Београдске летње ноћи




 

Програм Београдских летњих ноћи ће у петак, суботу и недељу, 6,7. и 8. августа бити изведен на Тргу републике.

У петак од 20:30 часова на Тргу републике вас очекује Јован Маљоковић, док ће пред наступ Маљоковића атмосферу загрејати Warm up dj set латино музиком.

Јован Маљоковић је српски џез саксофониста, композитор и аранжер. Оснивач је и члан „Балкан салса бенда“ и уметнички директор Ваљевског џез фестивала. Са бендом Горана Бреговића „Оркестар за свадбе и сахране“ свирао је четири године. „Балкан салса бенд“, који је основао Јован Маљоковић снимио је 10 албума. Добитник је Награде за животно дело које додељује Нишвил џез фестивал за 2015. годину.




У суботу од 20:30 часова на Тргу наступа Лена Ковачевић, а пре ње састав Sky cellos.

Sky cellos представља савршен спој високог уметничког квалитета свирања класичне музике и популарних филмских и поп хитова.

АНГЕЛИНА ЖИВКОВИЋ - Чело

МИЛИЦА ЈЕКОВИЋ - Чело

МИМА МАЈСТОРОВИЋ – Чело

Лена Ковачевић је џез музичар, композитор и текстописац из Србије, кћерка писца Душана Ковачевића. Рођена је 1982. године у Београду. У родном граду је завршила клавирски одсек средње музичке школе, а 2006. је дипломирала џез певање на Музичком конзерваторијуму у Амстердаму.

Наступала је на бројним такмичењима и фестивалима, укључујући и музички фестивал Егзит 2001. године. Са Бајагом је 2003. снимила једну од песама у филму „Професионалац“. Сарађивала је са Краљевским холандским оркестром, са којим је одржала серију концерата у Холандији и Белгији, укључујући и наступ пред холандском краљицом. Наступала је као солиста у пројекту америчког басисте Џона Клејтона, а са белгијским продуцентом Бискемијем је снимила обраду српске традиционалне песме „Густа ми магла паднала“. Такође је наступала и у Србији – у Битеф театру, у Коларчевој задужбини и на Мокрањчевим данима. У Београду је децембра 2009. издала албум под називом „Добар дан за певање“. Била је продуцент албума за монахиње из манастира Раваница, а сарађивала је и са чувеним америчким продуцентом Годфријем Дајмондом на пјесми "Pick up". Била је члан жирија, заједно са Владом Георгиевим и Сашом Милошевићем Маретом, на музичком такмичењу „Први глас Србије“ које је 2011. емитовано на Првој телевизији.

 


У недељу на Тргу републике од 20:30 часова очекују вас састав ГЛАС НЕ ЖИЦЕ и Иван Илић TETRA PACK.

Глас не Жице је први a capella бенд на овим просторима. Бојана Радивојевић, диригент, основала је састав почетком 2010.године. Бенд Глас не Жице кроз своје оригиналне аранжмане комбинује поп, рок, соул, народну,фанк и класичну музику, стварајући сопствени препознатљив стил само људским гласовима. Кроз дубоку посвећеност уметности, Глас не Жице храбро стварају потпуно нови свет и музички правац, остварујући мисионарску дужност музичког оплемењивања. Имали су бројне наступе на културним манифестацијама, конференцијама, солистичких концерата и многобројних телевизијских и радио гостовања у земљи и региону. Остварили су сарадњу са нашим популарним певачима народне музике Драганом Којићем Кебом и Емиром Ђуловићем (БиХ), поп музике Аном Станић и певачима Илијом Михаиловићем (Берклее) и Николом Немешевићем Немешом, са глумицом Јеленом Гавриловић и глумцем Драганом Маринковићем Мацом, са гитаристом Младеном Пецовићем, са ДЈ двојцем Ваниллаз из Хрватске, са легендом народне музике Предрагом Неговановићем као и са продуцентима Марком Коном и Сашом Лазић. Поред сарадње са музичарима из жанрова популарне музике, остварили су пројекат акапела опере- мјузикла Дзумбус,која је извођена на турнејама у Бугарској и Црној Гори у сарадњи са оперском продукцијском кућом Опероса. Изузетан пласман остварен је у финалу трећег серијала такмичења Ја имам таленат, а свој таленат доказали и несвакидашњом обрадом популарног фолк хита Мали мрав, као и обрадом легендарне песме Здравка Чолица Пјесмо моја, чиме доспевају у жижу јавности. У својој ауторској песми Љубав тражим, успели су да електро- хоусе звук у потпуности донесу својим гласовима.

Иван Илић је рођен у Београду (Србија) 1979. године. 1999. је створио бенд „Солид“ са којим је снимио албуме „Та-та-та-тира“ и Јазз & Самба. „Солид“ је наступао на  „Нишвил џез фестивалу” и Међународном фестивалу џеза и блуза-Шабац ”, где су 2002. године освојили награду за најбољи млади џез састав Југославије. 2004. преселио се у Барселону и завршио студије модерне музике и џеза 2006. године, када је снимио и два албума: „Chily, Claud with Slavich “ и „Dirty shoes & high heels“ као лидер триа. Од 2005. до 2014. био је члан бенда „Los Moussakis“, који је учествовао на турнеји "Diversons” La Caixa и у позоришној представи  “Musica de los Balcanes dentro de una maleta”  (од 2006. до данас). Са „Los Moussakis“  снимао је 2009. године, а са певачем Јordi Molto 2008. и 2009. У то време свирао је и са "Shine”", Tal Ben Ari and “Jaguatirica”. Са триом је такође снимио албум “Platonic” 2011. године и наступио на „“North city international Jazz and Blues Festival”, “Nishvile”.Исте године био је на турнеји за Француски институт са певачицом Sophie Jalton. 2013. године са “Tetra Pack”  снима албум “Paranoic” и борави на малој турнеји на југу Шпаније. 2014. био је резиденцијални музичар у Gran Casino Barcelona, наступајући са својим Триом, „Калеидоскоп“ и „Солид“. Следеће године учествовао је у пројекту „Балкан Реунион“ БГКО-а као гост на снимању и концерту. Исте године био је на турнеји у четири европске престонице представљајући албуме “Platonic” и “Paranoic”“. 2016. године снима албум „Македонске песме“ са Балканаизер-ом и „Од Ебра до Дунава“ са БГКО-ом. 2017. године снима четврти ауторски албум са Tetra Pack, “Ready to go” (SatelliteK), а 2018. “Balkan Blues” (SateliteK) са Балкнаизер-ом представљеним на турнејама у Шведској и јужној Шпанији.Тренутно живи и ради у Барселони , наступа у неколико бендова и предаје гитару као наставник.

Нема коментара:

Постави коментар