уторак, 17. август 2021.

BERLIN OKRUŽEN SMEDEREVSKIM ZIDINAMA

 



Publika će, okružena smederevskim zidinama, u nedelju 22. avgusta imati priliku da doživi Berlin 30ih godina uz najnovije ostvarenje nemačkog reditelja Dominika Grafa.


Još jedan fantastičan naslov naći će se u sklopu glavnog takmičarskog programa četvrtog Dunav Film Festa.




F
ilm „FABIAN“, predložen je za nagradu Zlatni medved na filmskom festivalu u Berlinu 2021. godine. Premijerno će se prikazati u Srbiji 22. avgusta s početkom u 21:30 časova u Malom Ggadu Smederevske tvrđave, ali će u isto vreme imati i svoju onlajn premijeru na MojOFF filmskoj platformi.








Publika će kroz tri sata ritmične adaptacije romana Erika Kastnera imati priliku da se vrati u burni period Berlina između sloma tržišta i dolaska nacističke partije na vlast. Porast autoritarnog mentaliteta, ali i samouništenje vajmarske Nemačke fantastično prikazan kroz ponovni susret na velikom platnu, nakon ostvarenja „Delo bez autora“ iz 2018. godine, Toma Šilinga i Saške Rozendal.


Jakob Fabijan (Tom Šiling), pisac reklama za duvansku industriju preko dana i lutalica po kabareima, bordelima i umetničkim ateljeima noću, u svojih dvadesetinešto godina nailazi na razočarenje i raspad sveta koji je do sada poznavao. Svastike se pojavljuju na zidovima, braon košulje se naziru na ulicama, ljudi ili gladuju ili se gube u hedonističkom noćnom životu grada - a ponekad i oboje. Fabijan, Stefan i Kornelija se u ovoj drami suočavaju sa različitim kulturnim i institucionalnim pritiscima koji naglašavaju opasnost pred kojom se nalazi čitava Evropa.

 
Film "Fabian" predstavlja jedan od ukupno osam ostvarenja koja se nalaze u ovogodišnjoj trci za nagradu "Dunavska lađa". 

Publika će tokom šest dana festivala u takmičarskom programu imati priliku da pogleda i sledeće naslove: "BEČISTA KRV - GREH PREDAKA", "TVOJ SAM ČOVEK", "TEREZA 37", "PLAVI CVIJET", "IZVEŠTAJ AUŠVICA", "ŽENE PLAČU" I "KONAČNI IZVEŠTAJ". 

Podsetimo, četvrto izdanje Dunav Film Festa održaće se od 20. do 25. avgusta u Smederevu na četiri lokacije – Mali Grad Smederevske Tvrđave, brod Pristan, Karađorđev Dud i Centar za kulturu Smederevo. Pored ovih lokacija, program će biti dostupan na MojOFF filmskoj platformi.

Informacije o kompletnom programu nalaze se na sajtu Dunav Film Festa, kao i na zvaničnoj stranici na Fejsbuku . 

Нема коментара:

Постави коментар