четвртак, 1. октобар 2015.

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA U BOŽIDARACU

                           
                           BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA
                 BOŽIDARAC, SUBOTA 10.10.2015. od 21h

           Karte u pretprodaji po ceni od 500 din. @ Felix Shop, TC Sremska (I sprat)



Barselona dzipsi klezmer orkestra (BGKO) je ubrzo po svom osnivanju počela da oduševljava publiku sirom Evrope svojim srčanim i iznenadjujućim nastupima i interpretacijom tradicionalne Romske i Klezmer muzike iz istočne Evrope. 



BGKO je internacionalni sastav iz Barselone poznat po istrazivanju muzičkih korena kao i stvaranju velo upečatljivog sopstvenog stila. BGKO je sastavljen od šest muzicara iz različitih zemalja u formaciji glas, klarinet, kontrabas, harmonika, gitara, udaraljke. Muzičari iz Francuske, Italije, Srbije, Indije, Grčke i Španije su se sakupili u Barseloni i napravili sastav posvećen Balkanskoj muzici na jedan vrlo karakterističan nacin. Njihov stil je inspirisan klezmerom, jazz manouch-om, romskom muzikom, ali i istrazivanjem zaboravljenih stilova, neobičnih ritmova i muzičkih boja iz predela sirom istočne Evrope. Uz sav taj opus, poseban karakter im je dala isnpirativna i bogata scena Barselone, od juznoameričkih melodija, tradicionalne katalonske muzike i mediteranskih stilova pa sve do blues i jazz muzike. 

Po izdavanju svog prvog diska IMBARCA (Satelite K) 2014 godine, BGKO je napravio turneju po Italiji, Grčkoj, Malti, Francuskoj, Srbiji,Sloveniji, Nemackoj i Spaniji, nastupajući u prestiznim koncertnim dvoranama kao sto su Nacionalni Auditori Katalunje i Imago festival u Sloveniji, i zahvaljujuci tome postao jedan od najaktivnijih internacionalnih sastava u Barseloni. 


U prvoj polovini 2015 godine su nastupali u Andori, Italiji, Nemackoj , Češkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Holandiji, u Teatru Grassi u Milanu, Orpheum sali u Gracu i Porgy and Bess klubu u Becu, dok su za drugi deo tekuće godine predvidjene turneje po Švajcarskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Austriji i Nemačkoj. Po svom osnivanju 2012 godine, BGKO je osvojio jako puno fanova širom sveta, i skoro 1,500,000 posetioca na you tube izdanju kompozicije Djelem Djelem, i iznenadjujuće brzo dospeli na stranice mnogih Španskih i Italijanskih novina. BGKO čine Robindro Nikolic (Srbija-Indija: klarinet, bas klarinet), Mattia Schirosa (Italija, harmonika), Ivan Kovačević (Srbija, kontrabas), Julien Chanal (Francuska, gitara) , Stelios Togias (Grčka,perkusije) i Sandra Sangiao (Španija, glas). Kao što to biva u tradiciji klezmer i romske muzike koju je oduvek pokretala kulturna razmena sa emigrantima muzičarima, BGKO je takodje sakupila veliku porodicu koji nastupaju kao gostujući muzičari iz Italijie, Irana, Izraela, Moldavije, Rusije, Nemačke, Turske, Slovenije, Makedonije, Meksika, Švajcarske i drugih zemalja.



Radi motivacije OVDE možete pogledati jedan njihov video klip.

Нема коментара:

Постави коментар