четвртак, 23. новембар 2023.

JAVNI ČAS ROKENROLA U MTS DVORANI

 


ATOMSKO SKLONIŠTE I PRIJATELJI PEVALI U ČAST SERĐA BLAŽIĆA


Zvuči bizarno ali večeras je mts Dvorana prvi put domaćin legendarnoj rok grupi Atomsko Sklonište, koja će nastupiti zajedno sa prijateljima.
Ovaj brižljivo pripremani, ekskluzivni koncert posvećen je prerano preminulom pevaču Serđi Blažiću koji je kao frontmen označio veoma značajan period razvoja ove grupe.



Sinoć je u mts Dvorani održan javni čas rokenrola. Lider Atmoskog skloništa Bruno Langer, Bora Đorđević, Tifa, Braća Jelić, Đule, Jurica Pađen, Pero Galić i Đorđe David udruženim rokenrol snagama su publici Beograda priredili koncert za pamćenje, pevajući u čast prvom pevaču legendarnog sastava - Serđu Blažiću. Neće lako izbledeti slike spektakla koji se odigrao u prestonici, a kojim su pogođena sva čula rokenrolera koji su pristigli iz svih krajeva Srbije i regiona, uključujući i najmlađe ljubitelje rokenrola.
 
Na dugoisčekivanom koncertu u organizaciji mts Dvorane,  oko Atomaca su se okupili pre svega prijatelji benda, muzički velikani pevajući pesme iz višedecenijskog opusa čuvenog benda, iste večeri na jednoj sceni, a kako je ranije najavljeno iz benda Atomsko sklonište, ovakav koncert neće imati reprizu u skorije vreme u Srbiji.



 
Publika je najpre višeminutnim aplauzom pozdravila muzičare koji su se spremali da izađu na scenu, a zatim se na sceni pojavio onaj koga su najviše očekivali – majstor rokenrola Bruno Langer koji je pozdravio Beograđane u svom prepoznatljivom stilu sa par duhovitih rečenica koje su publiku potpuno digle na noge.




Koncert je počeo pesmom Tajna koju je Bruno Langer izveo sa svojim visprenim bendom, zagrevajući tako publiku za celovečernji spektakl. Na njega se odmah nadovezao Đorđe David koji je izveo U vremenu horoskopa i Dijagnoza. Čipi , frontmen Osvajača je potom izveo umesto prvobitno najavljenog Pere Galić 
Oni što dolaze za nama  i  Olujni mornar.


Za sladokusce su pesme Extrauterina i Johnny  kako se i očekivalo, izveli odmah posle aplauza, iskusni Atomci, tako svojim rokenrol zvukom prizvali pravi plesni podijum u mst Dvorani, na kom je uz  plesne korake,  publika njihove hitove pevala u jedan glas.




 
Čast da otpevaju pesme koje svakodnevno čujemo na domaćim radio stanicama Pomorac sam majko  i  Vrt, pripala je dunavskim mornarima, braći Jelić koji su ove pesme maestralno izveli. Fanovima istarskog rokenrol benda nije bilo dovoljno pesama Atomaca, pa su se isti uhvatili gitara i samostalno odsvirali Trazila je lice ljubavi, Ljubomora, S kraja stoleća.



  
Mutna rijeka, Umro je najveći mrav, Od ponoći do ponoći  u svom prepoznatljivom maniru izveo je Tifa,  nekadašnji pevač Divljih jagoda i Bjelog dugmeta, dok su se odmah u jednom dahu na njega nadovezali Atomci izvođenjem  Čedna gradska lica i Na palubi jada. Publika je u transu dočekala prve taktove Paklenih vozača, koju je izveo  Bora Djordjević.


 
To nije zasitilo publiku,  pa su spremni Atomci odsvirali Poslednji let Boinga 707
i Rahela, dok je čuveni  Žuti kišobran  izveo Jurica Padjen, lider benda Aerodrom.
 
Koncertna atmosfera je dostigla svoj vrhunac, kada je na scenu izašao lider benda Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule koji je otpevao najpre čuveni hit Devojka broj 8,  da bi se na to nadovezao jednom od najprepoznatljivijih pesama u rokenrol istoriji Za ljubav treba imat dušu. Ono što je oduševilo publiku je Đuletova ideja da uoči zajedničkog izvođenja pesme Ne cvikaj generacijo, na scenu izveo sve najmliađe iz publike, koji su dolaskom na koncert rokenrol velikana postali i biće nova pokretačka snaga i nada domaćeg rokenrola. 




Odzvanjao je Dvoranom čuveni hit u sebi svojstvenom izvođenju Đuleta-  lidera kultnog benda, a malo je reći da je publika doživela pravi muzički trans, kada su mu se pridružila i deca.



 
Koncert je završen zajedničkim  istorijskim izvođenjem svih izvođača pesme
„Ne cvikaj generacijo“,  koja će  u sećanjima ostati kao jedinstveni prizor spektakla, kada su regionalni rokeri visokog kalibra održali dobru, tročasovnu, lekciju rokenrola.

 

Нема коментара:

Постави коментар