понедељак, 27. новембар 2023.

XXIX FAF: Ne оčekujte previše od kraja sveta


 

Jedan od vodećih režisera današnjice, Rumun, Rude Žude u optimističko-apokaliptičnom roud omnibus filmu "Ne оčekujte previše od kraja sveta", na XXIX FAF-u u selekciji "Hrabri Balkan" izvrće ruglu transeksualnu verziji ogoljenog današnjeg kapitalizma bez ikakvih kočnice, već samo sa dodavanjem gasa u jednom krajnje šarmantnom političko nekorektnom filmu, koji pleni svojom iskrenošću.



Svojevrsnu surovu istočnoevropsku verziju Amelije Pulen, gradi kombinujući crno bele scene svakodnevnice sa superkolor kadrovima filma iz 1981. godine, na istim lokacijama u Bukureštu.




Priča o filmu i ekonomiji u dva dela: pretrpana poslom i nedovoljno plaćena, Angela se vozi Bukureštom kako bi snimila kasting za video o bezbednosti na radu naručen od strane multinacionalne kompanije. Posećuje ljude koji su doživeli povrede na radu i postali invalidi. 

Usput tu je Angelin alter ego koji snima kritičke i vulgarne klipove i postavlja ih na Tik Tok. 

Kada jedan od ispitanika otkrije da je do njegove nesreće došlo zbog nemara kompanije, izbija skandal.
Bespoštedna kritika defekata i tabua sadašnjice. Ѕve to propraćeno je odličnоm muzikom, pikantnim citatima promišljeno, ne štedeći nikog i ništa, sa totalnom usesređenоšću i posvećenošću.



Film koji je prepun teških tema današnjeg vremena, ali vas paradoksalno ispunu toplinom i optimizmom. Pozitivnom energijom. A to može samo istinski majstor. Bravo!



Imali smo zadovoljstvo i čast da porazgovaramo sa glavnim akterima ovog filma Ilinkom Monoloke i Ovidijuem Piršan koji je naturščik.

Нема коментара:

Постави коментар