петак, 29. септембар 2023.

66. Međunarodni beogradski sajma knjiga-„Živele knjige“

 


Pod sloganom „Živele knjige“, 66. Međunarodni beogradski sajma knjiga biće održan od 21. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu, a zemlja počasni gost ovde godine je Republika Francuska. O
vogodišnju Sajam knjiga biće održan u uobičajenom izložbenom prostoru Beogradskog sajma, gde će se brojnim posetiocima predstaviti oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva. Stanislas Pjere, savetnik za kulturu u ambasadi Francuske i direktor Francuskog instituta u Srbiji najavio dolazak Pjera Asulina, Suzane Jo, Patrika Besona, Matijasa Enara, Erika Emanuela Šmita, Paskala Delpeša koja će predstaviti Kišova dela, Katrine Kise, Kristal Petikoler, Toma Piketi, David Rošfor, Toni Valente… Očekuje se i prisustvo 
izdavača iz Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Italije, Grčke, Turske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana i Egipta.




Akademik Dušan Kovačević, predsednik Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, istakao je zadovoljstvo što je ove godine francuska književnost u fokusu kao jedna od najvećih i najznačajnijih. Povodom budućnosti Sajma knjiga, a u vezi sa građevinskim planom na tom prostoru, te mogućnosti da naredni Sajam ne bude na istoj lokaciji, on je objasnio da je mesto odražavanja neizvesno, ali da će Međunarodnog sajma knjiga sigurno biti i sledeće godine.




Na Sajmu će godišnjice rođenja Miloša Crnjanskog i Radoja Domanovića biti povod za tribine. Tradicionalno će biti dodeljene nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u devet kategorija. Sajam će za posetioce svih sajamskih dana biti otvoren od 10 do 21 čas.


Нема коментара:

Постави коментар