понедељак, 4. јул 2022.

Five Finger Death Punch na Tašu

 


Heavy-metal atrakcija, američki bend Five Finger Death Punch  održala je svoj prvi beogradski koncert, 2. jula na stadionu Tašmajdan.

 


 

Koncert je počeo nastupom poznatog švedskog benda, Solence (umesto najavljivanih Hollywood Undead), čija muzika predstavlja mešavinu hard-roka, metala i elektronike, koja je lepo zagrejala publiku u predvečerje dana, kada je klima postala prijatnija., a nastupaju bez basiste. 

 


 

Tačno u 21:15h na sceni započinje pravi vatromet energije i velika pirotehnička predstava, kakva se retko viđа. Petorica muzičara ne dozvoljavaju da ih savremena tehnologija potisne u drugi plan, već pržе ko da rade u pilani.

Koncert je započeo pesmom "Inside Out", a zatim je uspedio i hit "Trouble".Ređale su se pesme "Jekyll & Hyde", "Bad Company", "Never enough"... 

 


 

U akapela verziji izvedena je "Far From Home", a nakon toga i "Wrong Side of Heaven", koju je posvećena veteranima beskućnicima, koji pate od PTSD-a, TPM i depresije nakon služenja u vojsci,. Publika je bila u delirijumu uz pirotehniku sa scene  tokom pesme "Burn MF" (uz solo deonice bubnjara Charliea Engena i razdragano učešće publike), a usledili su "Coming Down" i "Lift Me Up".

Na bis, izvedene su pesme "Under/Over It" i "Bleeding"

 


 

Bend je osnovan 2005. i svojim prepoznatljivim krosover stilom mešaju podžanrove groove, heavy, trash, metal.. Osvojili su Radio Contrband Rock Radio nagrade za nezavisne muzičare 2011,2012, 2013 i 2014. godine.

FFDP su svojim energičnim sviračkim umećem pokorili svetsku scenu, a njihov zvuk je prepoznatljiv ljubiteljima heavy-metala, ali i starijim poštovaocima hard roka. Njihov zvuk se sastoji od melodičnih i čvrstih gitarskih rifova, virtuoznih solaža i silovite ritam sekcije. 


 

Posebnu draž čitavom nastupu daje karakterističan bariton Ivana Mudija, koji podjednako dominira kako u brzim numerama, tako i u moćnim baladama.

Нема коментара:

Постави коментар