петак, 23. фебруар 2024.

52. FEST- SEĆАNJA

 


Međunarodni filmski festival FEST prikazaće u ovogodišnjem Glavnom takmičarskom programu 17 filmova iz celog sveta, među kojima su i koprodukcije koje dolaze iz Brazila, Čilea, Tajvana, Obale slonovače, Katara, Rusije, Švajcarske, Francuske Argentine, Luksemburga, Mauritanije, SAD, ali Srbije, Hrvatske, Crne Gore Grčke, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Španije, Kine i Izraela.

Filmovi Glavnog takmičarskog programa premijerno se prikazuju u 📍MTS Dvorani i 📍Dvorani kulturnog centra Beograda, a ove godine čak tri srpska filma takmiče se za Beogradskog pobednika, ali i dve manjinske srpske koprodukcije.
Takmiče se i filmovi autora koji su već nagrađivani na Festu, a postoji mogućnost i da ovogodišnji Beogradski pobednik bude sedam dana “star” pobednik Berlinala.



Danas gledamo film "Sećanja". Život ostavlja ožiljke u vidu bolnih sećanja ili pak gubitka istog. Kako se izboriti i prebroditi terete prošlosti ili bolesti sadašnjosti?
Silvija, žrtva seksualnog nasilja i bivša alkoholičarka, pokušava da uredi život za sebe i svoju ćerku tinejdžerku. Da ćerku zaštiti od svih muka koje su obeležile njeno detinjstvo.




No ovakva rutina biva narušena susretom sa Solom koji boluje od demencije.
Ovaj slučajni susret odjekuje kroz njihove živote, otvarajući nove mogućnosti za njihovu budućnost. Uprkos svemu...

Нема коментара:

Постави коментар