уторак, 11. април 2023.

Record Store Day - Praznik nezavisnih prodavnica u Čumićevom sokačetu

 


Ekskluzivna izdanja albuma Novo doba Ritma Nereda i Roots“ Nemanje Radulovića na vinilu  

 

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Nastao sa ciljem da proslavi i javnosti predstavi veliki broj nezavisnih prodavnica širom sveta Dan prodavnica ploča se obeležava svake treće subote u aprilu. RSD je svojevrsan praznik muzike jer se tog dana u gradovima širom sveta organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, organizuju se berze ploča.




Kao specifična proslava muzike, ploča i pop kulture i ovogodišnji Dan prodavnice ploča sedmi put za redom obeležiće besplatan program pod vedrim ispred MASCOMSTORE radnje u Čumiću. Tri koncerta uživo, velika berza ploča i specijalni deo “poznati puštaju ploče” biće održani u centralnom delu Čumićevog sokačeta.




Ekskluzivitet ovog događaja predstavljaju i specijalna Record Store Day izdanja na vinilu. Oficijalni organizatori događaja prepoznali su Mascom kao strateškog partnera iz Srbije pa je ova kuća pripremila dva posebna RSD izdanja.



To će biti povratnički album Novo doba legendarnog novosadskog benda Ritam nereda. Istog dana, Mascom će objaviti i album Roots, Nemanje Radulovića na vinilu.




Ovogodišnju RSD ekskluzivu predstavlja i vest da je ambasador za 2023. godinu Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, koji će, nakon duže pauze, nastupiti i uživo pred publikom u Čumiću.

Pored dugo očekivanog nastupa doajena scene Eyesburn u kompletnom sastavu, koncerte će održati i Keni nije mrtav, aktuelna mlada tročlana gitarska atrakcija, kao i novosadski sastav Nemi pesnik.




Kada je reč o programu "poznati puštaju ploče" svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, Oblakoder, Mali Iv, Ana Kalaba i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.




Na velikoj berzi ploča na otvorenom učestvuju kolekcionari iz cele Srbije, sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima.

Više informacija na Mascom.rs i društvenim mrežama organizatora događaja.


Нема коментара:

Постави коментар