уторак, 10. март 2015.

Zašto volim omnibuse?



Na marginama festivala, daleko od lažnog glamura, u neopravdano polupraznoj  velikoj Sali Doma sindikata, prikazan je simpatičan omnibus pod imenom  „Kvintet“.  Pošto učestvuje u takmičarskom programu, držim mu fige. Pored toga što ima par vrlo sažetih, ali suštinskih pričica, ovaj film kratkog formata (svega 74 minuta), pao mi je poput neophodnog leka posle smornog „Sen Lorana“.


Režiju potpisuju Sanela Salketić, Ariel Shaban, Roberto Kuchilo, Eli Lama i Mauro Muler, a glume Demet Gul, Ozer Arslan, Armin Omerovic, Mishel Dirks, Salvatore Li Kozi, Pjer Lukat, Dejvid Berton, Marjam Zare, Jelena Stupljanin, Francisko Bareiro.


Kvintet je omnibus sačinjen od kratkih igranih filmova pet perspektivnih reditelja iz različitih zemalja, okupljenih oko Berlinala, koji tragaju za sopstvenim identitetom u modernom svetu. Pet segmenata odigrava se u pet različitih delova sveta, u gradovima koji se bili sinonimi za podele, ali i gradovima koji imaju neki (svako svoj) oreol magičnosti. Ceo film kao kičma, drži, multikulturni Berlin, grad u kome su se autori filma prvi put sreli.


Po okončanoj projekciji gosti koji su radili na ovom projektu poklonili su se publici i malo sa njom proćaskali. Baš ono zbog čega i posećujem ovakve festivale. Bravo i samo tako!

ovde možete pogledati delić iz filma 

Нема коментара:

Постави коментар