четвртак, 28. јануар 2016.

56. Oktobarski salon.





Konferencijom za medije održanoj 28. januara u Velikoj Skupštini grada Beograda najavljen je 56. Oktobarski salon. 



Na konferenciji su predstavljeni umetnički direktor 56. Oktobarskog salona, gospodin Dejvid Eliot i autor vizuelnog identiteta manifestacije Džonatan Barnbruk, kao i koncept predstojeće meanifestacije, koji ove godine nosi naziv "Ljubavni zanos", a održaće se najesen i trajaće 6 nedelja. Posle prošlogodišnjeg izostanka, salon funkcioniše kao bijenale. Naziv solana pozajmljen je od kompozitora Žan Pol Egil Martinija koji je istoimenu ljubavnu pesmu ispevao davne 1784. godine. Na 56. Oktobarskom salonu nastupiće oko pedesetak umetnika, a konkurs traje do Dana zaljubljenih/St. Trifuna.

Dejvid Eliot je kustos, pisac, profesor moderne i savremene umetnosti, stručnjak za sovjetsku i rusku avangardu, moderne i savremene azijske umetnosti, o čemu je napisao i nekoliko knjiga. Džonatan Barnbruk je grafički dizajner, filmski stvaralac i tipograf iz Velike Britanije, koji je sarađivao sa poznatim umetnicima (Demijan Herst, Dejvid Bouvi, ...)



Dejvid Eliot je predstavio svoj koncept ovogodišnjeg salona koji nosi naziv LJUBAVNI ZANOS, kao i načine odabira umetnika koji će učestvovati na izložbi.



Na konferenciji za štampu bili su prisutni i članovi Odbora 56. Oktobarskog salona - Dejan Đorić, predsednik, Nikola Božović, Đorđe Stanojević, Božidar Plazinić i Ivona Jevtić

.

Нема коментара:

Постави коментар