среда, 1. фебруар 2023.

XXIV Guitar art festival - Creation


Dvadesetičevrti Guitar art festival od 10. do 14. maja sa deset koncerata na više lokacija u Beogradu.

Portugalac Antonio Zambušo i Brazilac Jamandu Kosta zakedmničkim koncertom 10. maja u MTS dvorani otvoriće 24. izdanje GAF-a.Antonio Zambušo je jedan od najvećih savremenih umetnika, autora i izvođača portugalske muzike i jezika, i jedan od njenih najistaknutijih ambasadora u svetu. Uključivši uticaje brazilskih pesama, posebno Bossa Nove, on je rušio stvarne i imaginarne granice, spajajući dve strane Atlantika. Njegova muzika, prvobitno zasnovana na tradiciji Canto Alentejano i Fada, doprinela je stvaranju jedinstvene umetničke ličnosti i inspirisala je novi ciklus u portugalskoj muzici.


Roling stons tribjut bend Stons će svirati 11. maja u Kolarčevoj zadužbini. Oni će doneti hitove i bezvremenske pesme benda The Rolling Stones na veliku scenu; od Satisfaction i Jumping Jack Flash do Ruby Tuesday, Start Me Up i Brown Sugar, najveći tribute bend na svetu odaje počast najvećem svetskom rokenrol bendu.


Koncerti klasične muzike u okviru GAF-a biće održavani na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.Koncert 12. maja održaće eminentni gitarista Pablo Garibej iz Meksika, drugi koncert rezervisan je za italijansku gitariskinju Karlotu Daliju koja pažnju širom sveta privlači svojim strastvenim i dubokim interpretacijama. 

Festival će biti svečano zatvoren 14. maja u Kolarcu sa dva vorld etno koncerta - turskog gitariste Dženka Erdogana i kavaliste Teodosija Spasova, koji nastupa sa grčkim The Crossover trijom, u kome su svirači kanuna Alkis Zopoglou, uda Marin Liod Mohamed i klavirista Janis Kirimkiridis.

Нема коментара:

Постави коментар