четвртак, 18. фебруар 2021.

Kišne kapi na vrelom kamenju u BDP-uRajner Verner Fasbinder, kultni filmski i pozorišni reditelj, dramski pisac, glumac, esejista, jedan od pokretača nemačkog novog talasa. Fasbinderova karijera trajala je svega dvadeset godina, ali je za to vreme snimio 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i generalno obeležio jedno vreme, dotičući teme o kojima se malo ko usuđivao da govori.
„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?”

Jug ĐorđevićPremijera: 20.02.2021.

 

MALA SCENA „PREDRAG PEPI LAKOVIĆ”

Kišne kapi na vrelom kamenju - Rajner Verner FasbinderDelo je prevela Jelena Kostić Tomović, dramaturg je Tijana Grumić, scenograf Andreja Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović, kompozitor Julija Đorđević, scenski pokret uradio je Damjan Kecojević.

Glumačka ekipa:  Pavle Pekić, Ljubinka Klarić, Iva Ilinčić i  Aleksandar Vučković.
 

Нема коментара:

Постави коментар