среда, 30. август 2017.

BITEF ove godine i za najmlađe:DUH ANTIČKOG OLIMPA NA CVETNOM TRGU




Svi mališani ove subote, 2. septembra od 11 do 14 časova na Cvetnom trgu u Beogradu, moći će besplatno da vide kako je izgledao život na antičkom Olimpu. Šta se nalazilo na trpezi grčkih bogova, zašto je nektar bio piće rezervisano samo za najviša božanstva i koji mu je savremeni pandan, kao i šta deca danas mogu naučiti iz teatra drevne Helade, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima imati priliku da nauče u ovom jedinstvenom događaju u organizaciji BITEFa.

BITEF se ove godine, zajedno sa supermarketom Maxi, potrudio da najmlađim sugrađanima dočara na koji način se prepliću ishrana, teatar i svakodnevni život u Forum teatru koji će specijalno za tu priliku biti izveden. "Bogovske" zalogaje po autentičnom olimpovskom receptu za sve dečake i devojčice pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković, a umesto zvuka harfe, mališani će se zabavljati uz muziku savremenih bogova. Svi se sećamo slika oblaka pri vrhovima Olimpa iza kojih su u staroj Grčkoj izvirivali bogovi, a ovog puta sva deca će imati priliku da sama naslikaju najlepše olimpovske oblake na velikom platnu koje je BITEF pripremio samo za njih i na taj način postanu deo BITEF mitologije. Za kraj, BITEF Dance Company  pripremio je posebno iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa.

Događaj Olimpionica na Cvetnom trgu je samo jedan od programa koji će obeležiti 51. BITEF, a ove godine BITEF se uz podršku Maxi supermarketa potrudio da upravo prva u nizu aktivnosti BITEF-a bude posvećena najmlađima, jer za kulturu nikada nije prerano.

Нема коментара:

Постави коментар