субота, 14. април 2012.

Veče budala - Pozorišta Prijedor



 

Ko pokuša da nekoga napravi budalom i sam to postaje. Budala može i biti neko ko ima dobre namere. Ali ne i onaj ko je zao-on je skot! 

Gledali smo predstavu Veče budala, a u realnom životu gledamo budale non-stop
 
Pozorišta Prijedor ije sjajno odigralo komad za koji se pisac Po Frensis Veber  bio nagrađen  američkim Oskarom i francuskim Cezarom za scenario filma snimljenog prema ovoj drami. 

Komedija prati namjeru trojice prijatelja da organizuju večeru na kojoj će svaki dovesti po jednu budalu, a pobeđuje onaj čija je budala najveća. 


Predstava prijedorskog pozorišta gostovala je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Direktor Pozorišta Zoran Baroš smatra da je reč o veoma dobrom tekstu koji je slika francuskog društva, i na komičan i na tužan način. 

"Čestitam ansamblu, reditelju Perišiću, kao i gostujućem glumcu Branku Јankoviću koji se veoma dobro uklopio u rad sa našim glumcima", naveo je Baroš. 

Glavnu ulogu Pinjona, strastvenog zaljubljenika u izradu maketa svetskih građevina od šibica, igra Branko Јanković, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Danas se smatra da samo budale poseduju strast, znanje ili veštinu. 


"Zadovoljan sam reakcijom publike i na videlo je izašao taj naš pozitivan stav koji smo imali sve vreme rada na predstavi. Reč je o komediji koja treba da razgali publiku. Mislim da smo u tome uspeli", istakao je Јanković. 

U predstavi  Večera budala igraju i Siniša Vučićević, Dean Batoz, Radenko Bilbija, Mirela Predojević, Željko Kasap, Želimir Rivić, Јelena Seksan. Scenograf je Marko Bilbija, kostimograf Јelena Vidović, a muziku je izabrao Petar Bilbija, dok je za grafički dizajn bio zadužen Vanja Vlačina.


Нема коментара:

Постави коментар