среда, 26. јун 2024.

52. Filmskom festivalu u Sopotu nudi bogat filmski program

 


Slobodarske filmske svečanosti – 52. filmski festival u Sopotu održaće se od 1. do 6. jula pod sloganom „Crno-sivo u koloru“ u čast prvom diplomiranom snimatelju, Predragu Pegi Popoviću, kome će biti uručena „Statueta slobode“ za životno delo.

 


„Ukupno će publika imati priliku da vidi 31 film, od čega je 24 u takmičarskoj konkurenciji, a u okviru takmičarske konkurencije, tri su iz korpusa manjinskih koprodukcija“, navodi Aleksandar Avramović, umetnički direktor SOFEST-a.

 


U takmičarskom programu našli su se filmovi Za danas toliko, Sunce mamino, Lost kantri, Ruski kozul, Radnička klasa ide u pakao i drugi.

 

„Ova 24 filma su ono što je zaslužilo da se prikaže kao izlog, kao mozaik srpske kinematografije imeđu dva jula. Ovom prilikom moram da izrazim veliko žaljenje, i lično, i žaljenje festivalskih organa, što voljom producenta, jedan od značajnijih filmova iz produkcije minule godine, reč je o Čuvarima formule, neće biti u programu“, dodaje Avramović

 


Festival zatvara film Heroji Halijarda, nakon čega će biti dodeljene nagrade. U okviru pratećeg programa biće otvorene dve izložbe, dok će 2. jula biti održan panel posvećen Predragu Pegi Popoviću

Нема коментара:

Постави коментар