понедељак, 17. децембар 2018.

SHOWCASE INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU




Studenti Instituta za umetničku igru osnovnih i master akademskih studija i IUI Transition Dance kompanije izvešće tradicionalni SHOWCASE 20. decembra u 20:00 časova na Velikoj sceni "Aleksandar Popović" Ustanove kulture "Vuk Karadžić".

Odabrani radovi studenata svih godina biće prikazani iz oblasti scenske narodne igre, klasičnog baleta i savremene igre.

U okviru SHOWCASE biće izvedene koreografije Bahrama Juldaševa gostujućeg predavač na odseku klasičan baleta, Vesne Bajić predavača na odseku scenska narodna igra i savremene koreografije Katarine Ilijačević, Anđelije Jovanović, Ane Bošković, Alise Oravec, Milice Cerović, Katarine Stojković, Vladimira Čubrila i Luice Marote Trejos koja je uz podršku Instituto Cervantes de Belgrado gostujući predavač iz Španije.


Studenti Instituta za umetničku igru učestvuju u naivžnijim kulturnim događajima grada Beograda. Već tradicionlno izvode svoje radove u okviru Aprilskih susreta, BELEF festivala, Noći muzeja, Festivala koreografskih minijatura i dr.

Ove godine s uspehom su gostovali s predstavom Aliza u koreografiji Ido Gidrona i Mara Sad u koreografiji Nikole Pavlovića na Šibenskom plesnom festivalu (Hrvatska) i Letnjem festivalu u Velenju (Slovenija).

Uz podršku Ustanove kulture "Vuk Karadžić" omogućeno ime je da u okviru Transition dance kompanije nastupaju na sceni te ustanove.

Sledeće godine očekuje ih gostovanje u okviru Sarajevske zime s predstavom Aliza.
Ulaz za publiku je slobodan, a više informacija telefon 011 41 40 421.

Fotografija Božidar Boža Čolak.

Нема коментара:

Постави коментар