четвртак, 27. децембар 2018.

Čitanje nas spaja - Addiko banka i Laguna u poseti deci


U okviru izuzetne akcije „Čitanje nas spaja“, koju realizuju Addiko Banka i izdavačka kuća Laguna, pisci za decu i zaposleni banke druže se sa štićenicima škola za specijalno obrazovanje i socijalnu zaštitu u četiri grada Srbije. Tom prilikom posetioci mališanima čitaju pesme i priče iz najlepših dečjih knjiga.


Nakon druženja u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu, pisci Lagune i zaposleni u Addiko banci posetili su Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ u Kragujevcu i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ u Nišu.

Sa mališanima u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ u Kragujevcu družila se spisateljica Jelica Greganović, koja je inače rođena Kragujevčanka. Ona je deci čitala odlomke iz dečjih knjiga, a mališani su se potom zabavljali uz igru i priču sa zaposlenima banke.



„Najlepši je osećaj biti sa decom, a posebno sa mališanima koji su u ovoj ustanovi zato što je njima potrebna zaista posebna pažnja. Na kraju krajeva, oni su tu zato što nemaju pažnju i ako ste pisac za decu, kao što ja jesam, onda je najveće zadovoljstvo biti sa svojim čitaocima. Nema veze koliko ih je, važno je da vas slušaju i da znate za koga ste pisali“, istakla je Jelica Greganović.

Addiko banka je ovoj kragujevačkoj socijalnoj ustanovi donirala 150 knjiga i enciklopedija za decu, u kojima će mališani moći da uživaju u svakom trenutku.

„Uključivanje u dnevne aktivnosti dece i njihovo obrazovanje na ovaj način predstavlja izuzetno zadovoljstvo za nas, ne samo kao zaposlene u Addiko banci, već i kao pojedince koji teže da najmlađima u svom okruženju pomognu u kvalitetnom odrastanju i uživanju u pravim vrednostima“, istakao je Vedran Ivanković iz korporativnih komunikacija Addiko banke.


Addiko banka zadržava svoju poziciju društveno odgovorne kompanije kontinuirano pružajući podršku u oblasti obrazovanja i aktuelnim izazovima u široj društvenoj zajednici, pokazujući time dugoročnu posvećenost ulaganjima u zajednicu u kojoj posluje.

Sa mališanima se u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ u Nišu družio popularni dečji pisac Uroš Petrović. On je deci postavljao zagonetke iz svojih knjiga, motivisao ih da budu maštoviti i da kritički razmišljaju, a mališani su se potom zabavljali uz igru i priču sa zaposlenima banke.



„Družeći se sa decom u školi, osetio sam da malo mesta na svetu ima gde sam mogao pametnije i smislenije da provedem svoje vreme. Pozvao bih i sve druge da dođu ovde, upoznaju se i druže sa decom, te podele dobru energiju kao što smo i mi uradili“, istakao je Uroš Petrović.

Addiko banka je i ovoj niškoj ustanovi donirala 200 knjiga i enciklopedija za decu.

Нема коментара:

Постави коментар