среда, 19. децембар 2018.

НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ Изложба фотографија



Приредила: Маја Медић
21. децембар 2018 – 5.  март 2019.
Филмска галерија ДКЦ-а, Коларчева 6
Разговор на отварању изложбе: филмски редитељ Рајко Грлић и фотографкиња Маја Медић
После разговора, бесплатна пројекција филма Устав Републике Хрватске
Петак, 21. децембар 2018. у 19.00
Дворана Културног центра Београда
Организација: Културни центар Београда у сарадњи сa Југословенским драмским позориштем
Подршка: Министарство културе и информисања Републике Србије и Canon
На крају године у којој нас је прерано напустио великан нашег глумишта Небојша Глоговац (1969–2018), оставивши овој култури у наслеђе десетине врхунских улога на филму, телевизији и у позоришту, овим избором фотографија желимо да на тренутак осветлимо део његове чудесне и, верујемо, незаборавне каријере. Од првих појављивања у Мијачевој Великој пљачки, ТВ-серији Бољи живот и филму Вуковар, једна прича, низале су се бројне улоге које су му донеле, поред других, и четири годишње награде Југословенског драмског позоришта, две награде „Милош Жутић“, две награде Стеријиног позорја,  награду „Зоран Радмиловић“, као и награду „Цар Константин“, шест Гран Прија на Филмским сусретима у Нишу и на крају Златну арену у Пули за улогу у филму Устав Републике Хрватске редитеља Рајка Грлића.
На отварању изложбе, која се састоји од преко четрдесет фотографија из великог броја филмова и представа у којима је Небојша Глоговац остварио своје најзначајније улоге, о његовом опусу разговараће редитељ Рајко Грлић и фотографкиња Маја Медић, која је приредила ову изложбу. После разговора ће, љубазношћу дистрибутера Con Film-a, бити бесплатно приказан филм Устав Републике Хрватске у знак сећања на једну од маестралних и последњих Глоговчевих улога, који је о свом глумачком позиву рекао и следеће:
На неки начин сам захвалан овом свом послу, јер много тога могу да сазнам кроз њега, много пута сам душу нахранио само читајући та дела, а онда и играјући их успео сам да проживим и неке туђе судбине. Да боље схватим друге људе. Глума је школа душе.
Продаја с попустом од 15% и потписивање књиге Неиспричане приче Рајка Грлића после разговора.
Због ограничених капацитета и великог интересовања, молимо посетиоце да своје бесплатне улазнице за разговор и пројекцију филма преузму на благајни Дворане Културног центра Београда, радним даном од 16 до 21:00, закључно са четвртком, 20. децембра 2018. године.

Нема коментара:

Постави коментар