понедељак, 17. децембар 2018.

ДАНИ МЕКСИЧКОГ ФИЛМА У КИНОТЕЦИ


Југословенска кинотека и Амбасада Мексика у Србији од 18. до 20. децембра организују већ традицоналну манифестацију "Дане мексичког филма". 

Публика ће током три дана имати прилике да на програму види три премијерна филма која су настала у периоду иземђу 2014. и 2016. године. Пројекције ће бити одржане у Свечаној сали Југословенске кинотеке у Узун Мирковој 1 у тремину од 19:30. 

Улаз на пројекцију која ће отворити "Дане мексичког филма" ће бити слободан. 


ДАНИ МЕКСИЧКОГ ФИЛМА

18. - 20.12. Свечана сала, Узун Миркова 1



Уторак 18.12.


19:30 ШТА ЈЕ ДЕТЕ КРИВО? (МЕК 2016)
¿Qué culpa tiene el niño?
Ул. Карла Соуза (Karla Souza), Рикардо Абарка (Ricardo Abarca)
р. Густаво Лоза (Gustavo Loza)





Мару која остаје трудна после везе за једну ноћ под дејством алкохола са незрелим младим нежењом одлучна је да следи традицију и уда се за њега.

Среда 19.12.

 
19:30 ОНА ЈЕ РАМОНА (МЕК 2015)
Ella es Ramona
Ул. Андреа Ортега Ли (Andrea Ortega Lee), Даниел Хименез Качо (Daniel Giménez Cacho)
р. Хуго Родригез (Hugo Rodríguez)




Рамона је жена са вишком килограма и мањком среће и њен свет као да се руши после низа несрећних догађаја. Али све ће ускоро кренути на боље захваљујући магићчним бубама које проналази у Тарот кафеу.


Четвртак 20.12.


 
19:30 ГЕНЕРАЦИЈА СПИЛБЕРГ (МЕК 2014)
Generacion Spielberg
Ул. Бруно Бишир (Bruno Bichir), Силвиа Карусиљо (Silvia Carusillo)
р. Гибран Базан (Gibran Bazan)





Пет прича које се међусобно преплићу. Двоје љубавника остају 24 сата покривени чаршавима да имитирају Џон Ленона и Јоко Оно. Девојка је заглавњена у лифту са куриром и рачуновођом у ког се заљубљује. Група писаца се напија у комбију и сећа се заједничких догађаја из '80-тих година ХХ века. Психоаналитичар се закључава у купатило да изврши самоубиство, док се директорка компаније и њена мајка сакривају у оставу њене канцеларије и уз флашу вина покушавају да залече њено сломљено срцe. Сви они су повезани међусобно и комуницирају преко мобилних телефона.

Нема коментара:

Постави коментар