среда, 29. август 2018.

Amrel za dve persone na Filmstreetu




U avgustovsko veče kada je sparina već minula ispred Bitef teatra, a na samoj ogradi Bajloni pijace, ispred mnoštva okupljene znatiželjne publike izvedeno je delo inspirisano živopisnim dramskim likovima Ace Popovića. 


Glumci Nada Janić - Macanković i Miljan Prljeta u nešto više od sat vremena odveli su nas  u čudesan svet pijačnih ljudi.  Na pijaci se, po kišnom vremenu, susreću prodavačica rabljenih stvari i šibicar (navodno nastavnik istorije iz provincije).

 

Radnja koja je pisana u neka druga vremena pleni svojojm humanošću, toplim opisom ljudi s margina, koji ipak gledaju da sačuvaju lepe manire i da se uzdignu i žive životom dostojnim čoveka.
 

Aca Popović je verovatno najznačajniji srpski dramski pisac druge polovine XX veka. Njegova delo "Razvojni put Bore Šnajdera" - u izboru kritike proglašena je za najbolje dramu na srpskom jeziku u celom posleratnom periodu.


Filmstreet, Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta reafimisali su njegov prelepi ulični jezik svakodnevice na sceni skvera Mire Trailović na Bajlonijevoj pijaci.

Нема коментара:

Постави коментар