среда, 11. јул 2018.

Telo kao instrument od 20. do 22. jula u Beogradu


Beograd će se i u julu naći na karti izvođačkog dvojca Alice in WonderBand, pored Kotora i Bara.


Od 20. do 22. jula će se u Kulturnom centru Baraka održati radionica "Telo kao instrument". Radionica je namenjena mladim muzičarima, izvođačima, glumcima i svim onima koje zanima nastup na sceni i žele da nauče nešto više o ovim tehnikama. 
 
 
Tema radionice je etno muzika i inspiracija koju nam ona donosi. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.

20. i 21. jula će se na sceni Kosmodrom Dorćolskog narodnog pozorišta u 20:30 h odigrati performans "Da i Re, telo kao instrument", svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand.
 
 
 
Predstavu je režirala Višnja Obradović,za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic".

Predstava "Da i Re, telo kao instrument" je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača" u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, Festivalu „Dev9t", festivalu „Piano city Novi Sad", festivalu "Nedelja stranih kultura" u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji. 

Nagrađena je specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.



Radionica za decu će se održati od 9. do 12. jula u okviru programa Kotorskog pozorišnog festivala za djecu, a predstava će moći da se pogleda na Barskom ljetopisu 14. jula.

Нема коментара:

Постави коментар