уторак, 17. јул 2018.

Predstavljanje knjige "Ka granici" Vladimira Arsenijevića u Centaru za kulturnu dekontaminaciju


U Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) u četvtak 19. jula od 19 sati biće predstavljen novi roman Vladimira Arsenijevića „Ka granici“. Sa autorom će razgovarati urednica knjige Jasmina Radojičić, a posetioci će saznati šta o knjizi misle: Vedrana Rudan, Svetlana Slapšak, Bora Ćosić, Filip David, Marko Vidojković, Marko Šelić Marčelo.

„Ka granici“ je nastavak kultnog romana „U potpalublju“ i romana „Ti i ja ,Anđela“.

U trećoj knjizi ciklusa „Cloaca Maxima“ Vladimir Arsenijević izmešta svoje junake iz beogradskog ratnog ludila na izmišljeno grčko ostrvo Omfalos. Tu pripovedač nalazi tako neophodan mir za sebe i Helenu, a Anđela idealno mesto za prevazilaženje apstinencijalne krize. Iz Omfalosa put ih dalje vodi u Atinu, gde u društvu anarhista i aktivista ponovo žive zaboravljenu slobodu. Ipak, bežeći van granice, oni se kreću ka onoj neminovnoj. Ka granici sopstva.

Vladimir Arsenijević je jedan je od najprevođenijih pisaca svoje generacije. Prvi roman „U potpalublju“ objavio je 1994. godine i za njega dobio Ninovu nagradu. Ovaj roman preveden je na dvadeset jezika, a istoimena pozorišna predstava, nagrađena je Sterijinom nagradom 1997. godine. Osnivač je regionalnog književnog festivala „Krokodil“ i izdavačke kuće za audio-knjige „Reflektor“, a kolumne i eseje redovno objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Živi u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар