понедељак, 30. јул 2018.

PITER BENS STIŽE U BEOGRAD!


SMATRAJU GA VUNDERKINDOM. SA SAMO 7 GODINA JE PRIMLJEN U AKADEMIJU “FRANC LIST” U MAĐARSKOJ, KADA JE NAPISAO I SVOJU PRVU KOMPOZICIJU POD UTICAJEM MOCARTA I ŠOPENA.



INSPIRISAN POZNATIM DŽONOM VILIJAMSOM, STEKAO JE TITULU “MASTER OF ARTS IN FILM RECORDING AND ELECTRONIC PRODUCTION & DESIGN” NA BERKLI KOLEDŽU, NAJISTAKNUTIJEM PRIVATNOM UNIVERZITETU NA SVETU POSVEĆENOM SAVREMENOJ MUZICI.



GODINE 2015. POSTAO JE POZNAT ŠIROM SVETA ZAHVALJUJUĆI IZVANREDNOJ OBRADI PESME “BAD” MAJKLA DŽEKSONA, KOJOM JE USPEO DA PREĐE GRANICE KLASIČNE I POP MUZIKE.



NJEGOVI VIDEO KLIPOVI IMAJU PREKO 300 MILIONA PREGLEDA.



I ONO NAJBOLJE - STIŽE U SRBIJU!



PETER BENCE




30.OKTOBAR 2018. – BEOGRAD @ KOMBANK DVORANA



Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, stiže u Srbiju! Peter Bence nastupiće u Kombank dvorani 30. oktobra 2018. godine. 





PETER BENCE je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen 1991.godine.  Kao čudo od deteta, počinje da svira klavir sa dve godine. Sa sedam godina primljen je na renomiranu akademiju “Franc List” i piše svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena. Samo četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi solo album sa autorskim kompozicijama. 2004.godine dobija treću nagradu na takmičenju “Gyorgy Ferenczy International Piano Contest” a 2008.godine objavljuje svoj drugi album “Nightfall”.




Inspirisan poznatim Džonom Vilijamsom odlazi u Boston da studira komponovanje muzike za film na “Berklee College of Music”, najistaknutijem privatnom univerzitetu posvećenom savremenoj muzici. Istovremeno postaje poznat u svetu zahvaljujući svojim video klipovima objavljenim na internetu sa obradama poznatih hitova. Prva je bila obrada pesme “Bad” Majkla Džeksona, čiji video postaje viralan za nekoliko dana, zatim “Cheap Thrills” Sie, “Don’t stop me now” grupe Queen, “Cry me a river” Džastina Timberlejka i mnogi drugi. Ovi klipovi na njegovim zvaničnim Facebook i YouTube kanalima dostižu približno 300 miliona pregleda. Njegov najnoviji video izdat u maju ove godine, pesma “Africa” grupe Toto, za samo dva meseca imao je preko dva i po miliona pregleda.


 


Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a bio je upisan kao rekorder i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017.godine u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti). 



U toku 2017.godine je bio na turneji u 20 zemalja na četiri kontinenta i učestvovao je, između ostalog, na koncertu  BBC’s Proms u Hajd Parku u Londonu pred više od 50.000 gledalaca.



PIter Bens se ističe po tome što je uspeo da “sruši” granice između klasične i pop muzike zahvaljujući svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.






Ulaznice za koncert po cenama od 2300 rsd u prodaji su od 31. jula na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kombank dvorane.



Нема коментара:

Постави коментар