субота, 21. јул 2018.

Leto u muzeju se nastavlja sa Nežnim Daliborom

 
Nežni Dalibor kojim se nastavlja program u okviru Leta u muzeju. Koncert će se održati 28. jula na stepeništu ispred Muzeja Jugoslavije s početkom u 20 časova.


Nežni Dalibor, rok-bend iz Beograda, pripada novijoj generaciji domaćih bendova koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, i čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a.



Svoj zvuk bend zasniva na svemu što smatraju vitalnim u rock’n’roll-u, od psihodelije ’60-ih godina do savremene nezavisne scene. Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su Exit, Terraneo, Taxirat, Bedem… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i festivalu Waves u Beču.

Poslednji album doživeo je veliki uspeh sa hitovima U slojevima, Vikendi i Prvomajska.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda, i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.


Ulaz je slobodan.


Preostali pogram Leta u Muzeju 2018. godine:

          28. jul: Nastup benda Nežni Dalibor;
          25. avgust: Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji – David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine radosti.


Нема коментара:

Постави коментар